Συγκινεί ο 16χρονος εθελοντής Μιχάλης: Επέλεξε να περάσει τα γενέθλια του σβήνοντας φωτιές στην Τριμίκλινη αντί να διασκεδάσει - Φωτογραφίες

Συγκινεί ο 16χρονος εθελοντής Μιχάλης: Επέλεξε να περάσει τα γενέθλια του σβήνοντας φωτιές στην Τριμίκλινη αντί να διασκεδάσει - Φωτογραφίες

Είναι από τα γεγονότα που δίνουν ελπίδα στην Κυπριακή κοινωνία και αναδεικνύουν το ήθος της νέας γενιάς.

Ο 16χρονος Mιχάλης ο οποίος ανήκει σε εθελοντική ομάδα εκπαιδευμένων για πυρόσβεση, είχε χθες τα γενέθλια του. Ωστόσο προτίμησε να περάσει τη μέρα του με την ομάδα του, σβήνοντας φωτιές στην Τριμίκλινη παρά να βρίσκεται κάπου αλλού για να τα γιορτάσει και να διασκεδάσει.

 

Σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης Ατλας, χθες δυνάμεις των εθελοντικών ομάδων από Λεμεσό-Πάφο και Λευκωσία ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρώτη πυρκαγιά στην περιοχή Πάχνας «όπου δόθηκαν μεγάλες μάχες με δύο αναζωπυρώσεις οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με την 2η αν δεν κοβόταν να κινδύνευε η πυρκαγιά να κάνει στάχτη κοντινή μάντρα και ακολούθως να περάσει τον κύριο δρόμο κατευθυνόμενη προς το χωριό Πραστιό.

Ακολούθως όλες οι δυνάμεις περί ώρα 20:00 κινήθηκαν στην 2η πυρκαγιά στην περιοχή Τριμίκλινης όπου περισσότερο κινήθηκαν σε πεζοπόρο σχηματισμό αντιμετωπίζοντας αναζωπυρώσεις και βοηθώντας τα πυροσβεστικά οχήματα στην μεταφορά λαστίχων σε δύσβατες περιοχές».

Ο νεαρότερος εθελοντής σε ομάδα πυρόσβεσης 

Ανάμεσα στις πιο πάνω αναφορές και μια όμορφη η οποία συγκινεί διπλά «Παρών με την ομάδα και ο νεαρός Μιχάλης που είχε τα γενέθλια του και προτίμησε να είναι με την ομάδα του παρά κάπου αλλού»

«Ο Μιχάλης κλείνει τα 16 του χρόνια και παίρνει τα 17, ο πιο νεαρός εθελοντής της Εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας ΑΤΛΑΣ, Μιχάλης»,αναφέρει η ανάρτηση.

«Ενεργό μέλος της ομάδας από την περσινή αντιπυρική περίοδο και σχεδόν παρών σε όλες τις πυρκαγιές παγκύπρια που επιχείρησε η ομάδα.

Λαμπρό παράδειγμα προς την δοκιμαζόμενη από πολλά πράματα νεολαία μας.

Αγνοώντας τις προκλήσεις της ηλικίας του αριστούχος μαθητής και έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα την ομάδα που την θεωρεί σαν δεύτερη οικογένεια του» .

 

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Live: Τα βλέμματα στη Μέση Ανατολή: Ταχεία η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν και Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE