Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Υπ. Γεωργίας: Άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για ενίσχυση Τμήματος Δασών

Την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε δασοπυροσβέστες, χειριστές οχημάτων ειδικού τύπου, και πυροφύλακες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, η κ. Παναγιώτου είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών και της προκήρυξης σειράς μέτρων με χρηματοδοτικά κίνητρα τα οποία ενισχύουν την πρόληψη στις παραδασώδεις περιοχές.

Σημείωσε ότι το Τμήμα Δασών «ενισχύεται με την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων που αφορούν την κάλυψη αναγκών σε δασοπυροσβέστες, χειριστές οχημάτων ειδικού τύπου, και πυροφύλακες».

Τα μέτρα σχετικά με τα χρηματοδοτικά κίνητρα αφορούν, πρόσθεσε, την έναρξη πιλοτικού προγράμματος ελεγχόμενης βόσκησης, την καλλιέργεια εγκαταλελειμμένων αγρών, την εφαρμογή δασοκομικών μέτρων σε δάση και δασώδεις εκτάσεις και το κόψιμο χόρτων και χαμηλών, ανεπιθύμητων θάμνων σε ερείσματα δρόμων, και την 100% χρηματοδότηση σε συμπλέγματα κοινοτήτων που εφάπτονται δασικών περιοχών για να προμηθευτούν με τεμαχιστές.

Τα μέτρα αυτά ξεκινούν να εφαρμόζονται από αυτόν τον μήνα, είπε τέλος η Υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απέρριψε την υποψηφιότητα του Κωστή Ευσταθίου το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ – Εκτός εκλογικής κούρσας ο πρώην βουλευτής του κόμματος

Απέρριψε την υποψηφιότητα του Κωστή Ευσταθίου το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ – Εκτός εκλογικής κούρσας ο πρώην βουλευτής του κόμματος

Εκτός διαδικασίας για την προεδρία της ΕΔΕΚ μένει ο Κωστής Ευσταθίου, μετά την απόρριψη της υποψηφιότητάς του από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE