Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Συζητούνται συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Συζητούνται συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν»

Στο παρόν στάδιο συζητούνται με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Κυπριακό Μουσείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης των επαναπατρισθέντων αρχαιολογικών και εκκλησιαστικών αντικειμένων από το Μόναχο, που είχαν κλαπεί και εξαχθεί παράνομα από την κατεχόμενη Κύπρο από τον αρχαιοκάπηλο Aydin Dikmen και κρατούνταν από τις γερμανικές αρχές.

Ερωτηθείς για τον διορισμό Ευρωπαίων Επιτρόπων και κατά πόσον ο Κύπριος Ευρωπαίος Επίτροπος θα προέρχεται από κομματικό χώρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι έχει ανταλλάξει μηνύματα με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την εκλογή της λέγοντας ότι «συζητάμε αυτή τη στιγμή για συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια». Στη βάση της τελικής συναπόφασης σε αυτό το θέμα, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, θα ανακοινωθεί και αυτός ή αυτή, που θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ότι αφορά το εάν θα ενδιέφερε την Κύπρο το χαρτοφυλάκιο για τη Μεσόγειο που εξήγγειλε η Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «μας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, όχι μόνο ένα. Αναμένουμε τη συζήτηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής και θα σας κάνω ανακοινώσεις, όταν πρέπει να γίνουν».

«Με την ευκαιρία, να την ευχαριστήσω (την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και για το ξεκάθαρο μήνυμα με αφορμή την 20ή Ιουλίου», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE