ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βροχή οι αναστολές από στρατόπεδα της Ε.Φ Προφασίζονται ψυχολογικά προβλήματα αλλά άλλος είναι ο λόγος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βροχή οι αναστολές από στρατόπεδα της Ε.Φ Προφασίζονται ψυχολογικά προβλήματα αλλά άλλος είναι ο λόγος

Πάνε στη δουλεία τους οι λοχαγοί και διοικητές και δεν ξέρουν αν θα βρουν στρατιώτες στις μονάδες. Κάπως έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς το τελευταίο διάστημα.

Πληροφορίες του ThemaOnline αναφέρουν ότι τις τελευταίες 20 μέρες, 15 εθνοφρουροί έχουν πάρει αναστολή από τη θητεία τους προφασιζόμενοι ψυχολογικά προβλήματα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στην ιστοσελίδα μας ότι καθημερινά γίνονται ουρές έξω από τα γραφεία των ψυχιάτρων στο στρατιωτικό Νοσοκομείο από εθνοφρουρούς που στοχεύουν να πάρουν αναστολή, αναφέροντας ότι πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα, όμως ο σκοπός τους είναι άλλος.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που εξασφαλίσαμε ο λόγος των μαζικών αναστολών από εθνοφρουρούς είναι η εξαγγελία για μελλοντική μείωση της στρατιωτικής θητείας (που δεν ισχύσει για τους υφιστάμενους στρατιώτες) την οποία ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος  Φωκαΐδης έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό χωρίς όμως, μέχρι στιγμής να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, ενώ ούτε και οι Βουλευτές έχουν τύχει ενημέρωσης περί τούτου,

Έτσι λοιπόν οι 18χρονοι στρατιώτες, στήνονται στην ουρά του ψυχιάτρου ώστε να πάρουν αναστολή με την ελπίδα ότι θα μειωθεί άμεσα η στρατιωτική θητεία και έτσι μετά το τέλος της περιόδου αναστολής θα υπηρετήσουν με την νέα μειωμένη θητεία, εάν και εφόσον ψηφιστεί.

Ευθύνη για την πιο πάνω κατάσταση που επικρατεί στα στρατόπεδα, που έχουν φέρει στα όρια τους διοικητές και αξιωματικούς καθώς βλέπουν καθημερινά, τα 18χρονα παλληκάρια μας, να προφασίζονται διάφορα προβλήματα, ώστε να πάρουν αναστολή  έχει ο Χριστόφορος  Φωκαΐδης που πρέπει άμεσα να βγει και να μιλήσει δημόσια για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την μείωση της θητείας στους 14 μήνες.

Θα πρέπει, θεωρούμε, τα θέματα που αφορούν τον στρατό αλλά και την εθνική ασφάλειας της χώρας να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top