Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ταυτοποιήσει 66.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν ταυτοποιήσει 66.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Ο ανεξάρτητος ρωσικός ιστότοπος Mediazona σε συνεργασία με τη ρωσική υπηρεσία του BBC ανέφερε το Σάββατο ότι ταυτοποίησε περισσότερους από 66.000 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η καταμέτρησή τους, που δημοσιεύτηκε σε κοινή έκθεση η οποία οριστικοποιήθηκε χθες 30 Αυγούστου, προέρχεται από την αξιοποίηση συγκεκριμένων πληροφοριών, όπως επίσημα δελτία Τύπου ή δημοσιεύσεις στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και από την καταγραφή τάφων σε κοιμητήρια.

Στα μέσα Απριλίου, τα δύο μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν ταυτοποιήσει περισσότερους από 50.000 Ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Και τα δύο μέσα ωστόσο τονίζουν ότι η καταμέτρησή τους δεν θεωρείται ολοκληρωμένη.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκτίμησε ότι ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν ανερχόταν σε 31.000. Ο ρωσικός στρατός έχει κοινοποιήσει τις στρατιωτικές του απώλειες σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, σε αριθμούς που θεωρείται ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το Κρεμλίνο επικαλέστηκε τον «νόμο περί κρατικών μυστικών» και το «ειδικό καθεστώς» για να δικαιολογήσει την έλλειψη επίσημης ανακοίνωσης για τις ρωσικές στρατιωτικές απώλειες.

Στις αρχές Ιουνίου, ερωτηθείς για το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης με διεθνή πρακτορεία Τύπου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε να συγκεκριμενοποιήσει τις ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία, δηλώνοντας μόνο ότι ήταν «λιγότερες από τις ουκρανικές απώλειες».

Τον Αύγουστο του 2023, η αμερικανική εφημερίδα The New York Times, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, υπολόγισε τις απώλειες του ρωσικού στρατού σε 120.000 νεκρούς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE