ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοσμοσυρροή στη Μέρα της Αστυνομίας στη Λευκωσία

Κοσμοσυρροή στη Μέρα της Αστυνομίας στη Λευκωσία

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε σήμερα το γήπεδο απέναντι από το Αρχηγείο Αστυνομίας ,όπου η Αστυνομία Κύπρου πραγματοποίησε για ακόμη μια χρονιά τη «Μέρα της Αστυνομίας».

Πολίτες όλων των ηλικιών και κυρίως τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους να δουν από κοντά τον τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας και να παρακολουθήσουν επιδείξεις διάσωσης με το ελικόπτερο της Αστυνομίας, επιδείξεις με αστυνομικούς σκύλους, ανάβαση με την πλατφόρμα της Πυροσβεστικής, να κάνουν βόλτες με περιπολικό της Αστυνομίας και να παρακολουθήσουν εικονική εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών από πυροτεχνουργούς.

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζω σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για εμάς, την Αστυνομία Κύπρου. Σήμερα, έχουμε, θα έλεγα, «ανοίξει το σπίτι μας», με στόχο να γνωρίσει το κοινό, κάποιες από τις πτυχές της λειτουργίας του Αστυνομικού Σώματος και του πολύπλευρου κοινωνικού έργου που επιτελεί», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, εξηγώντας ότι η όλη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων, που υλοποιεί καθημερινά η Αστυνομία, με στόχο να βρεθεί πιο κοντά στον πολίτη.

Ο Αρχηγός σημείωσε πως παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις των καιρών, οι οποίες καθιστούν το έργο της Αστυνομίας ακόμη πιο απαιτητικό και πολύπλοκο, το Σώμα επιδεικνύει συνεχώς, εμπράκτως και σε διάφορα επίπεδα, τη βούλησή να προσφέρει στον πολίτη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αναφερόμενος ενδεικτικά στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των μελών της Αστυνομίας, στην εδραίωση σημαντικών θεσμών και προγραμμάτων πρόληψης του εγκλήματος, όπως είναι η Κοινοτική Αστυνόμευση και ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς και  στις προσπάθειες για υλοποίηση της «έξυπνης αστυνόμευσης», της αξιοποίησης δηλαδή στο μέγιστο δυνατό βαθμό, της τεχνολογίας στην αστυνόμευση.

Ο κ. Χρυσοστόμου εξήγησε ότι μέσω της σημερινής μας εκδήλωσης φωτίζονται κάποιες όψεις αυτού που συχνά αποκαλείται «ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας».

«Ναι, η Αστυνομία Κύπρου έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Αισθανόμαστε και είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, την οποία οφείλουμε πάντοτε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Και λόγω ακριβώς της φύσης των καθηκόντων μας, βιώνουμε πολλές φορές από πολύ κοντά, προβλήματα και δυσκολίες συνανθρώπων μας, που δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν ανεπηρέαστους και ασυγκίνητους» είπε, υποδεικνύοντας ωστόσο ότι και η Αστυνομία αναμένει από τους πολίτες να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητική στάση έναντι στην Αστυνομία, αφού, όπως σημείωσε, μία κοινωνία, με υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ευνομίας και ευταξίας, είναι σε τελική ανάλυση, προς το συμφέρον όλων.

 

Κλείνοντας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας διεμήνυσε ότι, «μαζί, Αστυνομία και πολίτες, μπορούν να μειώσουν το έγκλημα και τις οδικές συγκρούσεις».

«Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για εμάς, τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές» πρόσθεσε.

Παρών στην εκδήλωση βρέθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ο οποίος σε χαιρετισμό του επεσήμανε ότι είναι και σημαντική μέρα για την Αστυνομία, καθώς της δίνεται η ευκαιρία να συσφίξει τις σχέσεις της με τους πολίτες και να παρουσιάσει τα μέσα που χρησιμοποιεί για την ασφάλεια του τόπου και όλων των πολιτών.

Διαβεβαίωσε δε ότι η Αστυνομία εργάζεται άοκνα και θα συνεχίσει να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της προς όφελος των πολιτών.

Ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες για τη στήριξη που προσφέρουν στην Αστυνομία, με την οποία, όπως είπε, η Αστυνομία έχει καταφέρει πολλά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχίσει σε μεγαλύτερο βαθμό με στόχο πάντα την ασφάλεια των πολιτών.

Παρών στην εκδήλωση και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, η οποία παρουσίασε μουσικό πρόγραμμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top