Για πρώτη φορά συμμέτοχη της Λιμενικής σε επιχειρήσεις διάσωσης Frontex

Για πρώτη φορά συμμέτοχη της Λιμενικής σε επιχειρήσεις διάσωσης Frontex

Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας θα επιχειρεί για ένα μήνα από τη Χίο.

Η Αστυνομία Κύπρου έμπρακτα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του Ευρωπαϊκού οργανισμού FRONTEX.

Η Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, για πρώτη φορά λαμβάνουν έμπρακτα μέρος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του FRONTEX.

Μετά από παράκληση του Διευθυντή Επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού FRONTEX και με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Αστυνομία Κύπρου και συγκεκριμένα η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ενεργά στις επιχειρήσεις που διενεργεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για αποτροπή της λαθρομετανάστευσης αλλά και για διάσωση ανθρώπινων ζωών που κινδυνεύουν.

Σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, με 24 μέλη πλήρωμα, (κυβερνήτες, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, αυτοδύτες, διασώστες και ναύτες), ετοιμάζεται να αναχωρήσει στις 30 Οκτωβρίου, 2015, για την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Χίο, όπου θα παραμείνει για ένα μήνα και θα επιχειρεί στα Ελληνικά νησιά στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν - Μεγάλη υποδοχή υπό βροχές - Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στις δύο πλευρές - Δείτε βίντεο

Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν - Μεγάλη υποδοχή υπό βροχές - Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στις δύο πλευρές - Δείτε βίντεο

Υπό βροχή έφτασε με καθυστέρηση λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου το προεδρικό αεροσκάφος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE