ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο θέμα των αγνοουμένων συζήτησαν Επίτροπος Προεδρίας και Συμμαχία Πολιτών

Tο θέμα των αγνοουμένων συζήτησαν Επίτροπος Προεδρίας και Συμμαχία Πολιτών

Θέματα αγνοουμένων, αποδήμων και εγκλωβισμένων συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα με τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά θέματα και θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Φωτίου με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να δίνεται στην Τουρκία για την έλλειψη συνεργασίας για να επιλυθεί το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία θα δώσει πρόσβαση στη ΔΕΑ  για έρευνες σε ούτω καλούμενες στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα.

“Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, είναι όμως πληροφορίες, που θέλουν την Τουρκία να δίνει περισσότερες άδειες για προσβάσεις της ΔΕΑ στις ούτω καλούμενες στρατιωτικές ζώνες. Μακάρι να επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες και μετά από 41 χρόνια να γίνει κατορθωτό να έχουμε αυτή τη συνεργασία από την Τουρκία” είπε.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι αυτό το διάστημα επιβάλλεται μια συντονισμένη στρατηγική όλων και επανέλαβε ότι το θέμα των αγνοουμένων δεν έχει κομματικό χρώμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, είπε, συζητήθηκε πώς θα μπορούσε η Συμμαχία να συμβάλει στην προσπάθεια να πειστεί η διεθνής κοινότητα να ασκήσει πίεση πάνω στην Τουρκία για το θέμα των αγνοουμένων.

“Η συνεργασία με τη Συμμαχία Πολιτών θα συνεχιστεί σίγουρα γιατί πιστεύω ότι μέσα από τη συλλογικότητα, μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα” κατέληξε ο κ. Φωτίου.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης, η Συμμαχία Πολιτών θα είναι υποστηρικτής και συμπαραστάτης και πρόσθεσε ότι στο θέμα της δημιουργίας “προϋποθέσεων για να πιέσουμε την Τουρκία να συνεργαστεί, υπάρχουν ευνοϊκές διεθνείς συνθήκες τις οποίες πρέπει η Κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Είπε ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να αναλάβει και συγκεκριμένες αποστολές εκ μέρους της Κυβέρνησης για να συμβάλει στο βαθμό που μπορεί και στο μέτρο των δυνατοτήτων της προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

“Στο θέμα των αγνοουμένων υπήρξε μια παραγωγική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων η οποία πιστεύω θα μπορέσει να βοηθήσει και να επιλύσει κάποια προβλήματα που παρουσιάζονται και απασχολούν τις οικογένειες των αγνοουμένων, ιδιαίτερα των αγνοουμένων της Άσσιας, για τους οποίους υπήρξε θετική ανταπόκριση και από πλευράς του Επιτρόπου” είπε ο κ. Λιλλήκας.

Καταλήγοντας εξέφρασε ικανοποίηση, λέγοντας ότι “χαίρομαι γιατί όντως στα ζητήματα που είχαμε εγείρει την προηγούμενη φορά όταν είχαμε συναντήσει συγγενείς αγνοουμένων από πλευράς του Επιτρόπου υπήρξε θετική ανταπόκριση και ευελπιστώ ότι θα έχουμε και θετικά αποτελέσματα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top