ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βγείτε έξω από τα σπίτια» - Το μήνυμα του ΚΟΑ στα άτομα με αναπηρίες

«Βγείτε έξω από τα σπίτια» - Το μήνυμα του ΚΟΑ στα άτομα με αναπηρίες

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και ό,τι έρχεται πρέπει να αντιμετωπίζεται με θάρρος και δύναμη από τους ανθρώπους. Αυτό κάνουν και τα άτομα με αναπηρίες, τα οποία συμμετείχαν το Σάββατο, 10/10, στην «Ημερίδα Κολύμβησης», την οποία διοργάνωσε η Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στη Λεμεσό.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Πίσω από την αναπηρία κάθε ατόμου κρύβεται και μία ξεχωριστή ιστορία. Άλλοι είτε γεννήθηκαν με αυτή την ιδιαιτερότητα, σε άλλους είτε προήλθε από κάποιο τροχαίο ατύχημα, ή κάποια ασθένεια. Ακόμα και με ένα πόδι, ή ένα χέρι… η ζωή είναι ωραία και ευτυχώς ζούμε σε μία χώρα που μπορεί να έχει τα στραβά της, αλλά προσφέρει και πολλά καλά.

Η Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, υπό την ομπρέλα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού άρχισε από το Φεβρουάριο, εκστρατεία για να φέρει κοντά στον αθλητισμό άτομα με αναπηρίες.

Ο στόχος του ΚΟΑ είναι να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερη ψυχολογία, υγεία και ψυχαγωγία στα άτομα αυτά. Παράλληλα, όσοι καταγράψουν καλές επιδόσεις θα τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στην Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα, για συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό και στους παραολυμπιακούς αγώνες. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το Σάββατο, 10/10, η Επιτροπή διοργάνωσε «Ημερίδα Κολύμβησης», στις εγκαταστάσεις του ΚΟΑ, στο Δασούδι, στη Λεμεσό.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ToThemaOnline, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ανδρέας Καμαρλίγκος, ανέφερε ότι «ξεκινούμε δυναμικά, είμαστε σε επαφή με διάφορες εταιρείες για να βγάλουμε έξω κάποια προγράμματα, μαζί με τις ομοσπονδίες, που καλλιεργούν το άθλημα του παραολυμπισμού, ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε τον κόσμο με αναπηρίες έξω από τα σπίτια τους, να έρθουν να αθληθούν.Σκοπός δεν είναι μόνον ο πρωταθλητισμός, αλλά και η άθληση».

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Φίλιππος Σοφοκλέους, είπε ότι ο ΚΟΑ στηρίζει τις Ομοσπονδίες των διάφορων αθλημάτων για την προώθηση του παραολυμπισμού.

Οι 19 εγκαταστάσεις του οργανισμού διατεθούν, κάποιες προδιαγραφές για να χρησιμοποιούνται από άτομα με αναπηρίες, ενώ το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται προσπάθεια εξασφάλισης κατάλληλου εξοπλισμού. Ο κύριος Σοφοκλέους, είπε ότι «έγιναν επαφές στο εξωτερικό , ώστε να έρθει στην Κύπρο το ειδικό ποδήλατο, για άτομα με αναπηρίες, καθώς και το αθλητικό πόδι.» «Υπάρχουν», πρόσθεσε, «15 άτομα, που ενδιαφέρονται για το αθλητικό πόδι, η αξία του οποίου ανέρχεται στις 5 χιλιάδες ευρώ. Για την προώθηση του, ήδη έφθασαν στην Κύπρο ειδικοί και πρόσφατα στο ΓΣΠ, έγινε η παρουσίαση του. Το ειδικό ποδήλατο κοστίζει 9 χιλιάδες ευρώ.»

Ο κύριος Σοφοκλέους ανέφερε επίσης ότι «συστάθηκε εθελοντική επιτροπή για την συλλογή χρημάτων, ώστε οι Ομοσπονδίες να προχωρήσουν στην αγορά του εξοπλισμού.»

 

Τα αθλητικά πόδια του Πιστόριους

Το ειδικό ποδήλατο του Simon Richardson 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top