Φειδίας Παναγιώτου: Η «παραγωγή» πολιτικής και τα… μαθήματα ιστορίας - Τι απάντησε η ΕΕ για Οδ. Μιχαηλίδη
21.10.2024 - 12:34
Δεν είναι μόνο μία φορά που ο Φειδίας Παναγιώτου δήλωσε ευθαρσώς ότι είναι νεαρός, δεν έχει ασχοληθεί προηγουμένως με την πολιτική και για αυτό θα κάνει και λάθη.
Ερωτηθείς από τον Χρήστο Μιχάλαρο στο «Μεσημέρι και Κάτι» ως πότε θα λέει δεν ξέρω για ζητήματα πολιτικής και ιστορίας, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής απάντησε ότι «μαθαίνω καθημερινά για το Ευρωκοινοβούλιο. Εξάλλου, το να ξέρεις ότι δεν ξέρεις είναι η αρχή της σοφίας. Επίσης, άμα λες ότι τα ξέρεις όλα δεν μπορείς μετά να μάθεις άλλα πράγματα».
Πρόσθεσε επίσης πως μαθαίνει και την ιστορία της Κύπρου, κάλυψε ήδη ένα μεγάλο κομμάτι, καθώς είναι σημαντικό για να μην επαναληφθεί.
Ερωτηθείς για το αν παράγει πολιτική απάντησε «σήμερα τι κάνω δαμέ; δεν παράγω πολιτική σήμερα εδώ; ή με τα πολς στα social media; είναι ένας πιο καινούργιος και αποτελεσματικός τρόπος για να παράγω πολιτική».
Όσον αφορά το ερώτημα του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον τέως Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, είπε ότι του έδωσαν μια αρκετά γενική απάντηση ότι μετά από ένα χρόνο θα το συμπεριλάβουν στην επόμενή τους έκθεση σημειώνοντας ότι δεν είναι ευχαριστημένος από αυτή την απάντηση.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη αλλά λόγω του βαρυφορτομένου του προγράμματος δεν κατέστη δυνατόν ακόμη να διευθετήσουν συνάντηση.
Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.