ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φ. Φωτίου: Ολοκληρώνονται οι ανασκαφές για το ΝΟΡΑΤΛΑΣ

Φ. Φωτίου: Ολοκληρώνονται οι ανασκαφές για το ΝΟΡΑΤΛΑΣ

Μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ανασκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, για το μοιραίο αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου `Νοράτλας`, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου.

“Προχωρούμε στην ολοκλήρωση της ανασκαφής, η οποία αναμένεται να τελειώσει τις επόμενες λίγες ημέρες”, είπε ο κ. Φωτίου και πρόσθεσε ότι ήδη ξεκίνησαν οι ανθρωπολογικές εξετάσεις και οι ταυτοποιήσεις των οστών που βρέθηκαν.

Από τις πρώτες εξετάσεις, συνέχισε, φαίνεται ότι τα οστά που ανευρέθηκαν είναι σε καλή κατάσταση και απομονώνεται γενετικό υλικό.

“Ήδη τα πρώτα δείγματα που στείλαμε για να γίνει σε πιλοτική βάση μια εξέταση έχουν δείξει αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να δώσουμε τα λείψανα στους συγγενείς” επισήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φωτίου είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα οι επιστημονικές εξετάσεις για να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον αριθμό των λειψάνων αγνοουμένων που έχουν βρεθεί.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε τέλος στο ΚΥΠΕ ότι προχωρεί άμεσα και ο σχεδιασμός για επαναφορά του χώρου στην αρχική του κατάσταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top