ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμη να εγκριθεί από την Κομισιόν το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης- Ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ

Ακόμη να εγκριθεί από την Κομισιόν το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης- Ανησυχία εκφράζει το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα Αγοτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας η οποία σήμερα συζήτησε το θέμα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 δήλωσε ότι “βρισκόμαστε στο τέλος του 2015 και ως Κύπρος, μια χώρα σε μνημόνιο και με τις μεγαλύτερες ανάγκες άντλησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, είναι μια εκ των δυο χωρών που δεν έχει εγκριθεί το πρόγραμμα Αγροτικής της Ανάπτυξης για τα έτη 2014 – 2020”.

“Ως ΑΚΕΛ εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας γιατί δυο χρόνια από την κατάθεση του προγράμματος ο βασικότερος πυλώνας στήριξης και εκσυγχρονισμού της αγροτικής μας οικονομίας δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, είπε ο κ. Γαβριήλ.

Πρόσθεσε ότι “με αυτή την καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις από μέρους του Υπουργείου Γεωργίας για το πότε θα εγκριθεί αυτό, πολύ φοβούμαστε ότι ούτε το 2016 θα παραχωρηθούν κονδύλια από το σχέδιο αυτό για στήριξη της αγροτικής μας οικονομίας”.

“Παραμένουμε δυστυχώς μόνο στις εξαγγελίες”, είπε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, ο οποίος ανέφερε, ότι “οι αγρότες μας είναι εκτεθειμένοι αφού τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαν την δυνατότητα να επεκτείνουν ή να εκσυγχρονίσουν τις γεωργικές τους μονάδες”.

Καταλήγοντας είπε ότι “εξαγγέλλονται μέτρα στήριξης προς την αγροτική οικονομία εκ μέρους της Κυβέρνησης αλλά στην πράξη παραμένουν μόνο εύηχα λόγια και σήμερα το Υπουργείο Γεωργίας αδυνατούσε να μας απαντήσει πότε θα εγκριθεί και γιατί δεν εγκρίθηκε μέχρι σήμερα το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έτη 2014 – 2020.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top