Αυστραλία: Νόμος η απαγόρευση χρήσης των social media στους κάτω των 16 ετών – Αντιδράσεις από τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Αυστραλία: Νόμος η απαγόρευση χρήσης των social media στους κάτω των 16 ετών – Αντιδράσεις από τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Αυστραλίας η απαγόρευση στα άτομα κάτω τον 16 ετών να έχουν λογαριασμό σε ορισμένες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Ο νόμος ψηφίστηκε μεν την τελευταία ημέρα εργασιακής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου για το τρέχον έτος ώστε η κυβέρνηση να εμφανίζεται ως συνακόλουθη με τη δέσμευση της να υλοποιήσει την πρόθεση της το 2024, ωστόσο συναντά πολλές αντιδράσεις.

Με πρώτο στη σειρά τον πολυεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης «Χ», γνωστό ως τουίτερ, Ίλον Μάσκ που κατηγόρησε την αυστραλιανή κυβέρνηση πώς θέλει να ελέγξει το σύνολο του πληθυσμού, σήμερα στους επικριτές προστέθηκε και ο ιδιοκτήτης του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος-σε χαμηλότερους τόνους εξέφρασε τις αντιρρήσεις του δηλώνοντας σκεπτικός.

Οι αντιδράσεις είναι έντονες και εντός συνόρων με την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να μιλάει για «επιπόλαιη βιασύνη».

Την νομοθέτηση της απαγόρευσης υπερασπίστηκε πάντως εκ νέου ο Αυστραλός πρωθυπουργός Αντονι Αλμπανίζι ο οποίος και την εισηγήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απαγόρευση υποστηρίζεται από το 77 τοις εκατό των Αυστραλών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση και δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ για τουλάχιστον τους επόμενους 12 μήνες.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE