Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μειώθηκε κατά 13.4% ο αριθμός των ανέργων σε σύγκριση με το 2023

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Μειώθηκε κατά 13.4% ο αριθμός των ανέργων σε σύγκριση με το 2023

Το 2024, ο ετήσιος μέσος όρος των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 13.4% σε σύγκριση με το 2023 και ήταν ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από το 2003, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Δεκεμβρίου 2024, έφτασε τα 12.382 άτομα.

Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Δεκέμβριο 2024 έφτασε τα 10.506 άτομα, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2023 σημειώθηκε μείωση 1.288 ατόμων ή 9,4% που αποδίδεται κυρίως στους τομείς των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων, των κατασκευών, των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων, καθώς και σε μείωση που σημειώθηκε στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE