Απόδραση Σουηδού: Η πρόταση γάμου από την δικηγόρο και το ενδιαφέρον ξένων ΜΜΕ για την υπόθεση - Βίντεο
09.01.2025 - 08:30
Ενδιαφέρον δείχνουν τα ξένα ΜΜΕ για την υπόθεση απόδρασης του Σουηδού εκζητούμενου από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα, ο οποίος είχε συλληφθεί με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα των σουηδικών αρχών, για αδικήματα οικονομικής φύσεως ποσού περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο 49χρονος Σουηδός λίγες μέρες πριν την απόδραση του, είχε απορρίψει πρόταση από 54χρονη δικηγόρο η οποία του πρότεινε να την παντρευτεί με ψεύτικα έγγραφα.
Μάλιστα η δικηγόρος είχε προτείνει ως ημερομηνία τις 18 Δεκεμβρίου. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, μάλιστα, η δικηγόρος φέρεται να έφερε ιερέα με πολιτικά στην κλινική , ωστόσο ο ίδιος δεν αποδέχθηκε.
Εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι και ο αστυνομικός ο οποίος προμήθευσε τον δραπέτη με παππούτσια ώστε να διευκολυνθεί η απόδραση του.
Σημειώνεται ότι οι τρεις ύποπτοι, οδηγήθηκαν χθες ξανά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον τους εξασφαλίστηκε νέο διάταγμα κράτησης για περίοδο έξι ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σουηδός απέδρασε στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ νοσηλευόταν υπό φρούρηση, σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα.
Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η συζήτηση για τα ΜΟΕ, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συναντάται σήμερα στις 11 το πρωί, με τον Ερσίν Τατάρ, στο γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.