Πυρετός διεργασιών για την εκεχειρία στη Γάζα: Ο απεσταλμένος Τραμπ για Μ. Ανατολή θα συναντηθεί με Νετανιάχου

Πυρετός διεργασιών για την εκεχειρία στη Γάζα: Ο απεσταλμένος Τραμπ για Μ. Ανατολή θα συναντηθεί με Νετανιάχου

Ο απεσταλμένος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Νετανιάχου τείνει να δώσει το πράσινο φως στον επικεφαλής της Μοσάντ, Νταβίντ Μπαρνέα και τον αρχηγό της Σιν Μπετ, Ρονάν Μπαρ να ταξιδέψουν απόψε στη Ντόχα για να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Η είδηση που παρουσίασε το «κανάλι 13» επικαλείται δύο πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι η πιθανή απόφαση του Νετανιάχου έρχεται εν μέσω «γενικής και προσεκτικής προόδου» στις συνομιλίες με τους μεσολαβητές στο Κατάρ.

Ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος λέει ότι η υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες, αν ο Νετανιάχου αποφασίσει να δώσει το πράσινο φως.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι η Χαμάς δεν έχει παράσχει ακόμη κατάλογο των ζωντανών ομήρων στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός αναλυτής Μπεν Κάσπιτ επικαλείται πηγές προσκείμενες στους διαμεσολαβητές που λένε ότι ο Μπαρνέα έχει ήδη λάβει το πράσινο φως για να ταξιδέψει στο Κατάρ. «Θα φύγει τις επόμενες ώρες ή το βράδυ του Σαββάτου. Εκτός αν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, φυσικά», γράφει σε ανάρτησή του στο X.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE