Πόσα εξώδικα έχουν αποπληρωθεί λίγο πριν λήξει η προθεσμία – Τι θα ισχύει από 1η Απριλίου

Πόσα εξώδικα έχουν αποπληρωθεί λίγο πριν λήξει η προθεσμία – Τι θα ισχύει από 1η Απριλίου

Αδειάζει η κλεψύδρα για την αποπληρωμή των ανεπίδοτων εξωδίκων από κάμερες.

Λίγο πριν λήξει η διορία της 31ης Μαρτίου, έχουν αποπληρωθεί πάνω από 50.000 εξώδικα.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» ο Βοηθός Διευθυντής Τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου, ένας μεγάλος αριθμός εξωδίκων δεν έχει ακόμη διεκπεραιωθεί.

Την ίδια ώρα αυξημένη είναι η ζήτηση στο τηλεφωνικό κέντρο, με το προωστικό του τηλεφωνικού κέντρου να εργάζεται και το ερχόμενο Σάββατο (29 Μαρτίου), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ευριπίδου από τις 31 Μαρτίου θα αρχίσει η διαδικασία ποινικών φακέλων, με προτεραιότητα τις παλαιότερες περιπτώσεις.

«Ήδη έχουν αποσταλεί περιπτώσεις που δεν έχουν αποπληρωθεί εξώδικα και αφορούν όριο ταχύτητα που ξεπερνά το 75%».

Ερωτηθείς για περιπτώσεις που το εξώδικο δεν αναφέρει το ποσό που καλείται ο πολίτης να αποπληρώσει, ο κ. Ευριπίδου εξήγησε πως κατά 99%, το αδίκημα δεν μπορεί να εξοφληθεί εξώδικα, συνεπώς ο πολίτης θα πάει στο δικαστήριο. Ωστόσο όπως πρόσθεσε, ο πολίτης καλείται σε αυτές τις περιπτώσεις να επικοινωνήσει με το τηλεφωνικό κέντρο, ώστε να εξακριβώσει τον λόγο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Άνευ προηγουμένου η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ

Στη συνεχώς αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 250ης επετείου από την Ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.