ΚΟΣΜΟΣ

Αναστέλονται οι ρωσικές επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο

Αναστέλονται οι ρωσικές επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να ανασταλούν όλες οι ρωσικές επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο έως ότου αποσαφηνισθούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού επιβατικού Airbus A321.

Η αναστολή των ρωσικών πτήσεων, ακολουθεί τις αποφάσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς και από το Σαρμ ελ-Σέιχ, το αιγυπτιακό θέρετρο από το οποίο είχε απογειωθεί το μοιραίο ρωσικό Airbus.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την εντολή για την αναστολή των πτήσεων αφού ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, συνέστησε αυτό το μέτρο έως ότου γίνουν επακριβώς γνωστά τα αίτια της συντριβής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως « η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τις πτήσεις στην Αίγυπτο δεν σημαίνει πως η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου το περασμένο Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση» και πρόσθεσε πως οι πτήσεις θα ανασταλούν έως ότου εξασφαλισθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας σε συνεργασία με το Κάιρο.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Αλεξάντρ Νεράντκο δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι η υπηρεσία του άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια για την αναστολή των πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με τον  Όλεγκ Σαφόνοφ, επικεφαλής του κρατικού ρωσικού οργανισμού τουρισμού Rostourism, περίπου 45.000 Ρώσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή για διακοπές στην Αίγυπτο

Την ίδια ώρα ο αιγυπτιακός στρατός στέλνει  ειδικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν πως βρίσκονται εκεί για να ενισχύσουν την ασφάλεια για τους τουρίστες.

Νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος αποφάσισε να επιτρέψει την πραγματοποίηση μόνο 8 από τις 29 πτήσεις που προβλεπόταν να γίνουν σήμερα προκειμένου να επαναπατριστούν οι βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στο Σαρμ ελ-Σέιχ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν για την υπόθεση του Θανάση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι σε επικοινωνία με τη μητέρα του Θανάση από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top