Ν. Αναστασιάδης: Πραγματική απώλεια για την ανθρωπότητα ο θάνατος του Πάπα

Ν. Αναστασιάδης: Πραγματική απώλεια για την ανθρωπότητα ο θάνατος του Πάπα

Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου ήταν πραγματική απώλεια για την ανθρωπότητα, δήλωσε την Τετάρτη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο για την εκδημία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων και απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, καθώς και στον εκτελούντα χρέη προϊσταμένου του κονκλαβίου. 

«Ήταν μία πραγματική απώλεια για την ανθρωπότητα ο αείμνηστος Πάπας. Είχα την τιμή και την τύχη να συναντηθώ μαζί του πέντε τουλάχιστον φορές, αλλά το πλέον τιμητικό για μένα ήταν η απόδοση της υψίστης τιμής διά της παραχωρήσεως της ανωτάτης διακρίσεως του Βατικανού, κάτι που θα κοσμεί την προθήκη της βιβλιοθήκης μου», τόνισε. 

«Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύσει, αλλά και ο διάδοχός του να ακολουθήσει τα βήματα που ο ίδιος χάραξε, όχι μόνο για την ηγεσία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά γενικότερα για τους ηγέτες που διαδραματίζουν ρόλο στην ειρήνη και που πρέπει να νοιάζονται για τους αδυνάτους και όσους έχουν ανάγκη», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Αγίας Έδρας στην Κύπρο, Μονσινιόρ Τζόρτζιο Κέζα, δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για όλη την Εκκλησία, προσθέτοντας ότι «προσευχόμαστε για τον αγαπημένο μας Πάπα Φραγκίσκο επειδή αγαπούσε πάρα πολύ την Κύπρο».

Το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο άνοιξε την Τετάρτη η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο, υπέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι Πρέσβεις της Ιταλίας, της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης, της Αυστραλίας, της Ιρλανδίας, της Τσεχίας, της Σερβίας, του Ιράν, της Ουγγαρίας, της Ελβετίας, της Βραζιλίας και του Καζακστάν, ο Πρόξενος της Χιλής, οι Επιτετραμμένοι της Ινδίας, της Πολωνίας και της Αυστρίας.

Το βιβλίο υπέγραψαν και εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων, όπως ο Επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο Λατίνος Πατριάρχης, ο εκπρόσωπος των Φραγκισκανών, ο  Αρμένιος Αρχιεπίσκοπος και ο ιμάμης του Χαλά Σουλτάν Τεκέ. 

Επίσης, υπέγραψε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελίκκος Ηλία.

Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα είναι επίσης ανοικτό για υπογραφές την Παρασκευή 25 Απριλίου από τις 09:30 έως τις 12:30. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Εσπευσμένη επιστροφή του Τραμπ στις ΗΠΑ: Εκκενώστε άμεσα την Τεχεράνη, προειδοποίησε τους Ιρανούς - Εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα

LIVE: Εσπευσμένη επιστροφή του Τραμπ στις ΗΠΑ: Εκκενώστε άμεσα την Τεχεράνη, προειδοποίησε τους Ιρανούς - Εκρήξεις στην ιρανική πρωτεύουσα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, με τις δύο πλευρές να διαμηνύουν ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων. Αργά το βράδυ της Δευτέρας (16/6), η Τεχεράνη εξαπέλυσε νέο πυραυλικό κύμα εστιάζοντας στο Τελ Αβίβ και τη Χάιφα και ενώ ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει και για τις δύο πλευρές. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE