ΥΓΕΙΑ

H Kύπρος στην 8η θέση πανευρωπαϊκά με €4εκατομμύρια προϋπολογισμό σε ερευνητικούς φορείς για την υγεία

H Kύπρος στην 8η θέση πανευρωπαϊκά με €4εκατομμύρια προϋπολογισμό σε ερευνητικούς φορείς για την υγεία

Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά, κατά αναλογία πληθυσμού, κατατάσσεται η Κύπρος στη θεματική περιοχή «Υγεία, Δημογραφικές Αλλαγές και Ευημερία» για τη διετία 2014-2015 του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που εξασφάλισε, αναφέρουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Ανακοίνωση του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση 13 φορείς από την Κύπρο με συνολικό προϋπολογισμό 3.815.066 ευρώ. Ο προϋπολογισμός αυτός είναι διπλάσιος του ποσού που είχε εγκριθεί στην αντίστοιχη θεματική σε ολόκληρη την εφταετία που διήρκεσε το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη 2007-2014. Κατά αναλογία πληθυσμού η Κύπρος κατατάσσεται όγδοη σε επιτυχίες, αφήνοντας πίσω μεγάλες χώρες όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Αυστρία, Ελλάδα, Γερμανία κ.α.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το ΙΠΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον συντονισμό των δραστηριοτήτων για τη συμμετοχή της Κύπρου στο Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», ανακοινώνει ότι διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, στη Λευκωσία.
 
Στην ημερίδα η ερευνητική κοινότητα της Κύπρου θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις νέες προσκλήσεις του προγράμματος, για τα συστατικά επιτυχίας συγγραφής και υποβολής προτάσεων στη συγκεκριμένη θεματική περιοχή ενώ Δίκτυα Συνεργασίας Επιτυχημένων Προτάσεων και Αξιολογητές Προτάσεων του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» θα προσφέρουν τις εμπειρίες τους και θα παρέχουν συμβουλές για επιτυχημένες προτάσεις, σημειώνεται.
 
Ομιλητές θα είναι ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Antoine Mialhe (Policy Officer, DG Research & Innovation, Health Directorate), αρμόδια στελέχη του ΙΠΕ για το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας της Κύπρου όπως ο Τάσος Κουνούδης (SignalGenerix) και η Χρυσούλα Θώδη (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους επιτυχίες (success stories) καθώς και η Ελένη Χριστοδούλου (CITARD) η οποία θα παρουσιάσει την εμπειρία της στην αξιολόγηση προτάσεων στην συγκεκριμένη Κοινωνική Πρόκληση του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top