Πρόκληση από τουρκικό ΥΠΑΜ - Πηγές του υποστηρίζουν ότι «μέρος του τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας»

Πρόκληση από τουρκικό ΥΠΑΜ - Πηγές του υποστηρίζουν ότι «μέρος του τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται  εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας»

«Οποιαδήποτε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας μας θα εμποδιστεί», δηλώνουν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας για τις δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο τεμάχιο 5 της κυπριακής ΑΟΖ, υποστηρίζοντας ότι μέρος του τεμαχίου 5 βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν οι έρευνες του γεωτρύπανου VALARIS DS-9 δεν έρχονται σε καμιά σύγκρουση με την περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδεται, πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με NAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για γεώτρηση στο 5ο τεμάχιο και τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου VALARIS DS-9 στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν υφίσταται μια νέα αναγγελθείσα NAVTEX για το 5ο τεμάχιο στη δήθεν ΑΟΖ που έχει κηρυχθεί από την 'e/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου'. Μαζί με αυτό, μέρος του ‘δήθεν 5ου τεμαχίου’ βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», ανέφεραν οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ.

Πρόσθεσαν πως «οποιαδήποτε παραβίαση κατά της υφαλοκρηπίδας μας, την οποία δηλώσαμε στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου 2020 θα εμποδιστεί άμεσα επί του πεδίου. Το πλοίο γεωτρύπανο VALARIS DS-9 εξακολουθεί να βρίσκεται στο ‘δήθεν 10ο τεμάχιο’. Το ‘δήθεν 10ο τεμάχιο’ δεν έρχεται σε καμία σύγκρουση με την περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ - Πήρε το όνομα Λέων 14ος

Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ - Πήρε το όνομα Λέων 14ος

Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ είναι ο νέος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο νέος Ποντίφικας βγήκε στο κεντρικό μπαλκόνι της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, πραγματοποιώντας την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την εκλογή του.