ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γεννημένη δολοφόνος η αδελφοκτόνος του Αγ. Δομετίου, σύμφωνα με το Ανώτατο

Γεννημένη δολοφόνος η αδελφοκτόνος του Αγ. Δομετίου, σύμφωνα με το Ανώτατο

Στο προσκήνιο έρχεται η οικογενειακή τραγωδία, η οποία εκτυλίχθηκε πριν από επτά στον Άγιο Δομέτιο με θύμα την 25χρονη Έλλη Ζαρρή και συγκλόνισε το παγκύπριο. Την άτυχη κοπέλα πυροβόλησε η μεγαλύτερη αδελφή της Ευτυχία, η οποία τότε ήταν 29 ετών.

Το ειδεχθές έγκλημα διαπράχθηκε στις 15 Αυγούστου 2008, στις 10:30  το πρωί, όταν η Ευτυχία με δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι, με κυνηγετικό όπλο, σκότωσε την αδελφή της, ενώ έφτιαχνε καφέ στην κουζίνα του πατρικού τους, αφού μόλις είχε ξυπνήσει. Η δολοφονία έγινε μπροστά στα μάτια της αδελφή τους Παναγιώτας.

Eπιμέλεια: Xριστιάνα Τσαγγάρη  

Η Ευτυχία Ζαρρή παραδέχθηκε ότι επέφερε το θάνατο στην αδελφή της ισχυριζόμενη όμως ότι αυτό δεν είχε γίνει προμελετημένα, αλλά από ατύχημα.

Η 29χρονη τότε δασκάλα, ζήλευε παθολογικά την αδελφή της. Σύμφωνα με μαρτυρίες μιλούσε πάντα για αυτή με απύθμενο μίσος, ενώ οι καυγάδες τους ήταν άγριοι. Η ετεροθαλής αδελφή τους Στέλλα, είχε πει ότι σε ένα καυγά τους έφευγαν τούφες από τα μαλλιά τους.

Τον Δεκέμβρη του 2010 καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση για τον εκ προμελέτης φόνο και έκτοτε εκτίει την ποινή στις Κεντρικές Φυλακές. Ο δικηγόρος της Ευτυχίας εφεσίβαλε την απόφαση του δικαστηρίου.

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε και τους 136 λόγους έφεσης που καταχώρησε ο συνήγορος της πρώτης γυναίκας ισοβίτισσας στην Κύπρο κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την οποία ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Μύρωνας Νικολάτος, τα κύρια ζητήματα που εγείρονται με τους 136 λόγους έφεσης είναι ζητήματα αξιοπιστίας των μαρτύρων, ψυχικής υγείας της εφεσείουσας, έλλειψης προμελέτης και δίκαιης δίκης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η αξιολόγηση της μαρτυρίας από το Κακουργιοδικείο δεν είναι καθ` οιονδήποτε τρόπο μεμπτή χωρίς να εντοπίζει οποιοδήποτε στοιχείο που να δείχνει ότι η αξιολόγηση του Κακουργιοδικείου θα πρέπει να ανατραπεί.

Σύμφωνα με την απόφαση, κανένας από τους λόγους έφεσης που αφορούν στην αξιοπιστία των μαρτύρων και την αξιολόγηση της μαρτυρίας από το Κακουργιοδικείο δεν ευσταθεί.

Το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι «στη βάση της ενώπιον του Κακουργιοδικείου μαρτυρίας, κρίνουμε ότι το Κακουργιοδικείο ορθά κατέληξε ως προς το ζήτημα της ψυχικής υγείας της εφεσείουσας».

Όπως αναφέρεται «η εφεσείουσα δεν αποδείχθηκε ότι κατά το χρόνο διάπραξης του εγκλήματος ενέπιπτε στις πρόνοιες του Άρθρου 12 ή είχε μειωμένη ευθύνη λόγω ψυχιατρικών διαταραχών...Η κυβερνητική ψυχίατρος που την εξέτασε κατά το χρόνο διάπραξης του εγκλήματος, τη βρήκε φυσιολογική».

Το Δικαστήριο σημειώνει ότι «με τα προαναφερόμενα δεδομένα δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κατά τον ουσιώδη χρόνο της διάπραξης του εγκλήματος, η εφεσείουσα έπασχε από οποιανδήποτε ψυχική διαταραχή κατά τρόπο που να επηρεάζει την ποινική της ευθύνη».

Το Ανώτατο θεωρεί ότι «το Κακουργιοδικείο ορθά έκρινε ότι η εφεσείουσα, με πλήρη συνείδηση και έλεγχο των πράξεων της και διακρίνοντας το σωστό από το λανθασμένο καθώς και τη φύση και την ποιότητα των πράξεων της, και με σαφή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή της αδελφής της, της έριξε τους δύο θανατηφόρους πυροβολισμούς, τον ένα μετά τον άλλο, μη επωφελούμενη από τις πολλές ευκαιρίες που είχε να αποστεί και να εγκαταλείψει τα δολοφονικά της σχέδια».

«Κρίνουμε πως πολύ ορθά το Κακουργιοδικείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πράξη της εφεσείουσας ήταν φόνος εκ προμελέτης» προστίθεται στην απόφαση.

«Κατά συνέπεια», συνεχίζει η απόφαση, «η έφεση εναντίον της καταδίκης απορρίπτεται. Όσον αφορά την ποινή αυτή είναι καθορισμένη από το Νόμο και επομένως το Κακουργιοδικείο δεν θα μπορούσε να επιβάλει διαφορετική ποινή. Η πρόνοια για την ποινή δεν κρίθηκε ως αντισυνταγματική. Ο φόνος εκ προμελέτης είναι το σοβαρότερο έγκλημα και γι΄αυτό προνοείται δια βίου φυλάκιση», καταλήγει το Ανώτατο στην απόφαση του.

Πηγές: Sigmalive/ΚΥΠΕ/Zougla 

*Στη φωτογραφία, το θύμα του φονικού σε νεαρή ηλικία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top