ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Yπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου: Κατάθεση από Ρώσο μάρτυρα θα λάβουν ποινικοί ανακριτές

Yπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου: Κατάθεση από Ρώσο μάρτυρα θα λάβουν ποινικοί ανακριτές

Οι ποινικοί ανακριτές θα κληθούν να λάβουν κατάθεση από Ρώσο δικηγόρο, μάρτυρα στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co, ύστερα από ένσταση που υπέβαλε την Τετάρτη (11/11), ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Παναγιώτη Νεοκλέους, Αλέκος Μαρκίδης, κατά τη διάρκεια της κύριας εξέτασης του Ρώσου μάρτυρα από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Ηλία Στεφάνου.

Η ένσταση του κ. Μαρκίδη αφορούσε ερώτηση του κ. Στεφάνου προς τον μάρτυρα Αρμέν Νταβιντιάν κατά πόσον γνωρίζει αν είχε οποιαδήποτε εμπλοκή ο κ. Νεοκλέους στις διαδικασίες στη Ρωσία για την υπόθεση Providencia. Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο κ. Μαρκίδης ανέφερε πως με αυτή την ερώτηση “ο μάρτυρας πηδά σε άλλο κεφάλαιο, σε κάτι για το οποίο δεν υπήρχε τίποτε στη γραπτή του κατάθεση στο δικαστήριο”.

Είναι κάτι εντελώς καινούργιο, ανεξάρτητα από την απάντηση που θα δώσει διότι για πρώτη φορά γίνεται λόγος για εμπλοκή του κατηγορούμενου σε διαδικασίες στη Ρωσία σε σχέση με την Providencia”, είπε ο κ. Μαρκίδης, κάνοντας λόγο για απόπειρα εισαγωγής καινούργιας μαρτυρίας και για αιφνιδιασμό.

Σημείωσε πως πρόκειται για μια νέα μαρτυρία για νέα θέματα, “για την οποία δεν είχαμε οποιαδήποτε πληροφόρηση προηγουμένως. Η ουσία είναι ότι πάμε σε νέο κεφάλαιο μαρτυρίας για το οποίο δεν δόθηκε καμία πληροφόρηση”, πρόσθεσε.

“Πώς μπορεί να γίνει δεκτή μια μαρτυρία που δεν μας έχει δοθεί; Ας έκαναν καλά τη δουλειά τους οι ανακριτές. Ας έκαναν αυτά τα ερωτήματα, ή ας έδιδε εντολή ο κ. Στεφάνου να πάνε να του πάρουν συμπληρωματική κατάθεση”, ανέφερε.

“Είχαν υποχρέωση να του πάρουν κατάθεση και να μας την δώσουν και αν είχε τεκμήρια έπρεπε να τα καταθέσει, αφού αυτά προϋπήρχαν της δίκης και έπρεπε να είχαν δοθεί πριν τη δίκη, όπως λέει το σχετικό άρθρο της ποινικής δικονομίας”, πρόσθεσε ο κ. Μαρκίδης.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε πως “η θέση μας παραμένει ότι θα απορριφθεί η ένσταση”, του κ. Μαρκίδη και πως αυτό το ζήτημα “δεν αποτελεί νέο κεφάλαιο”.

Επεσήμανε πως το υπόβαθρο σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες στη Ρωσία είχε τεθεί από τον δικηγόρο Πάμπο Ιωαννίδη, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει.

Σημείωσε πως ο Ρώσος μάρτυρας ήρθε στην Κύπρο τη Δευτέρα και πως είναι πρόωρο σε αυτό το στάδιο να γίνεται λόγος για ενδεχόμενα νέα έγγραφα.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως δεν έχει πρόβλημα να καλέσει τον ποινικό ανακριτή να λάβει κατάθεση από το μάρτυρα και, στη συνέχεια, η κατάθεσή του, μεταφρασμένη στα ελληνικά, και οποιοδήποτε περαιτέρω υλικό ενδεχομένως υπάρχει, να δοθούν στην υπεράσπιση.

Εμμένουμε στη θέση ότι η ένσταση πρέπει να απορριφθεί, αλλά θα ληφθεί η κατάθεση για να είμαστε συνεπείς με τα δικαιώματα της υπεράσπισης, τα οποία πάντα  προσπαθούσαμε να διασφαλίσουμε, ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου ζήτησε όπως, υπό αυτές τις συνθήκες, δοθεί χρόνος να ληφθεί κατάθεση και να συνεχίσει η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου την ερχόμενη Πέμπτη.

Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση όπως προχωρήσει η διαδικασία κατ` αυτό τον τρόπο, και το Κακουργιοδικείο όρισε όπως η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχιστεί στις 19 Νοεμβρίου στις 9.15 πμ

Επίσης η διαδικασία ορίστηκε όπως συνεχιστεί στις 20 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί και στις 26 Νοεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top