«Σφαγείο» οι γάμοι: Πόσα πρέπει να βάλεις στο «φακελλούι» - «Κόφκει κκελλέ» το φαγητό

«Σφαγείο» οι γάμοι: Πόσα πρέπει να βάλεις στο «φακελλούι» - «Κόφκει κκελλέ» το φαγητό

Το καλοκαίρι είναι εδώ όπως και οι γάμοι και οι βαπτίσεις που πληθαίνουν. Οπότε όλοι βάζουν το χέρι στην τσέπη και μάλιστα πιο βαθιά από ποτέ.

Σύμφωνα με έρευνα αγοράς που πραγματοποίησε το ThemaOnline συμπεριλαμβάνοντας αίθουσες δεξιώσεων και κτήματα από όλη την Κύπρο, ο καιρός που έβαζες 30 ευρώ στο φακελάκι έχει τελειώσει. Αυτό φυσικά ισχύει αν η φιλοσοφία είναι το ποσό στο φακελάκι να ξεπερνάει το κόστος ανά άτομο (φαγητό και ποτό) στο venue.

Με βάση την έρευνα, το συνολικό κόστος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μεταξύ άλλων τον αριθμό των καλεσμένο και το μενού που θα επιλέξει το ζευγάρι.

Πιο συγκεκριμένα, όσο πιο πολλά τα άτομα που θα είναι στο δείπνο, τόσο πιο χαμηλή θα είναι η τιμή. Αν είναι μπουφέ είναι πιο φτηνό, αν είναι σετ μενού με συγκεκριμένα φαγητά – ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως, επιδόρπιο – είναι πιο ακριβό. Την ίδια ώρα, οι αίθουσες δεξιώσεων – και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές – είναι πιο φθηνές από τα κτήματα.

Για παράδειγμα:

- Αίθουσα δεξιώσεων στην επαρχία Λάρνακας για 500 άτομα με μπουφέ και κυπριακό ποτό είναι στα 21 ευρώ το άτομο.

- Κτήμα στην επαρχία Λευκωσία με μπουφέ για 500 άτομα είναι 40 ευρώ το άτομο.

- Πολυθεματικό venue στην επαρχία Λευκωσίας με μπουφέ για μέχρι 600 άτομα είναι στα 60 ευρώ το άτομο ενώ με σετ μενού η τιμή ανεβαίνει στα 75.

Βέβαια, το φαγητό είναι ένα μέρος του κόστους για ένα ζευγάρι. Ας μην ξεχνάμε το κόστος για τις μπομπονιέρες, τα κεραστικά γάμου, και τη μουσική που τουλάχιστον θα απολαύσει ο καλεσμένος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.