ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Συντριβή ουκρανικού ελικοπτέρου με έξι νεκρούς

Σλοβακία: Συντριβή ουκρανικού ελικοπτέρου με έξι νεκρούς

"Το ελικόπτερο με ουκρανικά διακριτικά πραγματοποιούσε πτήση σε χαμηλό υψόμετρο υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες, προσπαθώντας να αποφύγει να εντοπιστεί", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας

Ένα επιβατικό ουκρανικό ελικόπτερο συνετρίβη στην ανατολική Σλοβακία - κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία - με αποτέλεσμα το θάνατο έξι ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό, δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

 

Την Τετάρτη το βράδυ ένα ελικόπτερο αγνώστου ταυτότητας εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας, με τις ουκρανικές αρχές να μην επιβεβαιώνουν την πτήση οποιουδήποτε αεροσκάφους που πέρασε τα σύνορα , ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters Ιβάν Νέτικ.

Το ελικόπτερο εντοπίστηκε να πετά στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας την Τετάρτη. Μόλις διαλύθηκε η ομίχλη, εντοπίσαμε τα συντρίμμια του ελικοπτέρου Mi-2 κοντά στην πόλη Μιχαλόβτσε", δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός. Σύμφωνα με τον Κάλινακ το αεροσκάφος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και η συντριβή του μάλλον προκλήθηκε από την προσπάθεια του πιλότου να ξεφύγει από το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Σλοβακίας.

"Έξι πτώματα έχουν μέχρι στιγμής περισυλλεγεί", σημείωσε ο υπουργός.

"Το ελικόπτερο τύπου Mi-2 με ουκρανικά διακριτικά πραγματοποιούσε πτήση σε χαμηλό υψόμετρο υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει να εντοπιστεί", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν υπάρχουν στοιχεία προς το παρόν που να υποδεικνύουν διακίνηση λαθραίων τσιγάρων ή ανθρώπων και οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να ταυτοποιήσουν την εθνικότητα ή το φύλο των θυμάτων. Ο υπουργός δήλωσε πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας, λαθρέμποροι ήταν πιθανώς ανάμεσα στους επιβαίνοντες.

Πρόκειται για την τρίτη συντριβή ελικοπτέρου στο έδαφος της Σλοβακίας, από τα μέσα Ιουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top