Γαλλία: Ανακαλούνται 2,5 εκατ. οχήματα εξαιτίας των αερόσακων της Takata

Γαλλία: Ανακαλούνται 2,5 εκατ. οχήματα εξαιτίας των αερόσακων της Takata

Ο Γάλλος Υπουργός Μεταφορών Φιλίπ Ταμπαρό ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη την απαγόρευση οδήγησης στην Γαλλία των αυτοκινήτων που είναι εξοπλισμένα με τους ελαττωματικούς ιαπωνικούς αερόσακους Takata θεωρώντας ότι ενέχουν θανατηφόρο κίνδυνο έκρηξης, ιδίως σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας.

Το Υπουργείο ζητά την γενική ανάκληση των οχημάτων με τους πιθανώς ελαττωματικούς αερόσακους ανεξάρτητα από το μοντέλο, τη μάρκα ή την ηλικία του οχήματος.

Λεπτομέρειες για τις περισσότερες από τριάντα μάρκες που εμπλέκονται και τα οχήματα που επηρεάζονται είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του γαλλικού Υπουργείου Μεταφορών.

Η γενική ανάκληση αφορά περιπου 2,5 εκατομμύρια οχήματα στη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βόμβες» από τη Νομική Υπηρεσία: Απειλές, μάρτυρες σε φυγή και… η επόμενη μάχη για τα «Χρυσά Διαβατήρια»

«Βόμβες» από τη Νομική Υπηρεσία: Απειλές, μάρτυρες σε φυγή και… η επόμενη μάχη για τα «Χρυσά Διαβατήρια»

Την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την  υπόθεση που συνδέθηκε με το αποκαλούμενο σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» και το ρεπορτάζ του Al Jazeera, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Νομική Υπηρεσία, η οποία διά της Υπεύθυνης Εισαγγελέως Επικοινωνίας, Πωλίνας Ευθυβούλου, τονίζει ότι παρά τον απόλυτο σεβασμό προς τις δικαστικές αποφάσεις, διατηρεί το δικαίωμα διαφωνίας με το περιεχόμενό τους.