ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη κρίση Τουρκίας και ψευδοκράτους – Τους έκοψαν το νερό θα τους κόψουν και τις επενδύσεις

Μεγάλη κρίση Τουρκίας και ψευδοκράτους – Τους έκοψαν το νερό θα τους κόψουν και τις επενδύσεις

Για “κρίση νερού” Τουρκία – ψευδοκράτους γράφει τ/κ εφημερίδα

Η Τουρκία έχει σταματήσει την ροή νερού προς τα κατεχόμενα από το φράγμα Αναμούρ ως αντίδραση στην πρόταση της “κυβέρνησης” όπως την διαχείριση του νερού αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία BESKI που έχουν δημιουργήσει οι “δήμοι”, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν στην αρμοδιότητά τους την διανομή και το δίκτυο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Νταϊαλόγκ (Diyalog), η “κυβέρνηση” αρνήθηκε να αποδεχτεί την πρόταση της Τουρκίας για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και ως εκ τούτου η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει όχι μόνο την ροή του νερού, αλλά και την ροή των χρημάτων για επενδύσεις στο ψευδοκράτος. Λόγω αυτής της κίνησης, προστίθεται, τα επενδυτικά σχέδια των “δήμων” και των “υπουργείων” έχουν ανασταλεί.

Ο “κοινοτάρχης” στα Πάναγρα, όπου βρίσκεται το φράγμα στο οποίο καταλήγει το νερό από την Τουρκία, δήλωσε στην εφημερίδα ότι εδώ και μια εβδομάδα η ροή του νερού έχει σταματήσει και το νερό στο φράγμα έχει εξαντληθεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι λόγω της κρίσης που παρουσιάστηκε και της μακροχρόνιας έλλειψη βροχοπτώσεων θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες, όχι μόνο στον τομέα της γεωργίας, αλλά θα υποφέρουν και οι άνθρωποι.

Η “κρίση του νερού”, όπως γράφει το δημοσίευμα, συζητήθηκε χθες στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, παρουσία του “πρωθυπουργού”, Ομέρ Καλιοντζού, “υπουργών” και των προέδρων του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χουσεϊν Οζγκιούργκιουν.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο κ. Οζγκιούργκιουν είπε ότι υπήρξε μια αψιμαχία σε σχέση με το θέμα της διαχείρισης του νερού με την Τουρκία, το οποίο θα επιλυθεί μέσω της συζήτησης και της προετοιμασίας και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα με την Τουρκία, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top