ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίνεται η τύχη του εκλογικού μέτρου στην Oλομέλεια

Κρίνεται η τύχη του εκλογικού μέτρου στην Oλομέλεια

Έξι προτάσεις νόμου για το θέμα της αύξησης του εκλογικού μέτρου για είσοδο στη Βουλή οδηγούνται το απόγευμα στην Ολομέλεια, εν μέσω νέων πληροφοριών για τροπολογίες που αναμένεται να κατατεθούν από τα κόμματα.

Η βασική πρόταση που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ προβλέπει αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 3,6% στην δεύτερη κατανομή. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΚΕΛ διαφωνεί στην πρόταση που καταθέτει ο ΔΗΣΥ να ισχύει κατώτατο όριο 7,2% για την τρίτη κατανομή.
Η ΕΔΕΚ πάει στην Ολομέλεια με τροπολογία ώστε να ισχύει το 3,6% στην τρίτη κατανομή.

Το Κίνημα Οικολόγων θα καταθέσει τροπολογία ώστε αν ο νόμος περάσει 6 μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, να ισχύει για τις επόμενες βουλευτικές σε πέντε χρόνια. Το Ευρωπαϊκό Κόμμα θα καταθέσει πρόταση ώστε οι τροποποιήσεις στο εκλογικό μέτρο να ισχύουν επίσης στις εκλογές του 2021.

Επίσης το Κίνημα Οικολόγων θα καταθέσει τροπολογία στην πρόταση νόμου του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ώστε σε περίπτωση συνασπισμού κομμάτων, το εκλογικό μέτρο να είναι 4,5% για συνασπισμό δύο κομμάτων και 9% για συνασπισμό τριών κομμάτων, αντί 8% και 12% που ήταν η πρόταση.

Στην ολομέλεια θα τεθούν επίσης τα απόγευμα το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου επικοινωνιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top