ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε υψηλά επίπεδα τον Οκτώβριο τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων στην Κύπρο- Παρουσιάζουν μάλιστα αύξηση

Σε υψηλά επίπεδα τον Οκτώβριο τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων στην Κύπρο-  Παρουσιάζουν μάλιστα αύξηση

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκαν και τον Οκτώβριο τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων στην Κύπρο, με τα επιτόκια καταθέσεων προθεσμίας, καταναλωτικών δανείων και αγοράς κατοικίας να παρουσιάζουν μάλιστα αύξηση, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Επιτόκια Καταθέσεων
----------------------
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά αυξήθηκε οριακά τον Οκτώβριο του 2015 στο 1,53%, σε σύγκριση με 1,52% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη. Το υψηλότερο είναι το αντίστοιχο της Ολλανδίας στο 1,88%. Το μέσο αντίστοιχο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι στο 0,66%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε μείωση υποχωρώντας στο 1,45% σε σύγκριση με 1,57% τον προηγούμενο μήνα. Το μέσο αντίστοιχο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι μόλις στο 0,25%.

Επιτόκια Δανείων
----------------
Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκε στο 4,56% σε σύγκριση με 4,38% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το μέσο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι στο 5,21%.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκε οριακά στο 3,37% σε σύγκριση με 3,36% τον προηγούμενο μήνα. Αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη με το υψηλότερο να διαθέτει η Ιρλανδία στο 3,46%. Το μέσο επιτόκιο της Ευρωζώνης είναι στο 2,06%.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. υποχώρησε στο 4,31% σε σύγκριση με 4,51% τον προηγούμενο μήνα και είναι το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωζώνη. Το μέσο επιτόκιο στην Ευρωζώνη είναι 2,76%.

Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατομμύρια αυξήθηκε στο 4,43% σε σύγκριση με 4,27% τον προηγούμενο μήνα. Αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρωζώνη με το μέσο επιτόκιο να είναι στο 1,467%

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top