Κύκλωμα διαφθοράς στις μισθώσεις πτητικών μέσων αποκαλύπτουν οι έρευνες - 14 άτομα στο «στόχαστρο»

Κύκλωμα διαφθοράς στις μισθώσεις πτητικών μέσων αποκαλύπτουν οι έρευνες - 14 άτομα στο «στόχαστρο»

Η δεκαετής διαδικασία μίσθωσης και συντήρησης πτητικών μέσων για αεροπυρόσβεση από το Τμήμα Δασών φαίνεται ότι είχε μετατραπεί σε κύκλωμα διαφθοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ALPHA Κύπρου και του Γιώργου Χρυσάνθου, μετά από δέκα μήνες αστυνομικών ερευνών σε συμβόλαια, διαδικασίες και τραπεζικούς λογαριασμούς, εντοπίστηκαν ενδείξεις μιζών και παράτυπων πληρωμών.

Η Αστυνομία εισηγείται την ποινική δίωξη 14 φυσικών και νομικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη μίσθωση των πυροσβεστικών πτητικών μέσων από το 2017 και μετά. Τα βασικά αδικήματα αφορούν κατάχρηση εξουσίας, διαφθορά, δεκασμό και δωροληψία δημόσιου λειτουργού.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν ηλεκτρονικές συσκευές, email και τραπεζικοί λογαριασμοί υπόπτων και συγγενικών τους προσώπων, όπου εντοπίστηκαν μεγάλα ποσά που παραπέμπουν σε παράνομες προμήθειες. Τρεις δημόσιοι λειτουργοί είχαν τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα.

Η Νομική Υπηρεσία αναμένεται τώρα να καθορίσει τα επόμενα βήματα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν και συλλήψεις.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

Σε επαφή με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ που βρίσκονται στην Τουρκία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.