Πάλμας: Η Κύπρος καταθέτει στην Ευρώπη τον κατάλογο εξοπλισμών μέσω SAFE

Πάλμας: Η Κύπρος καταθέτει στην Ευρώπη τον κατάλογο εξοπλισμών μέσω SAFE

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον κατάλογο των εξοπλιστικών προγραμμάτων που την ενδιαφέρουν για κάλυψη των αναγκών της Εθνικής Φρουράς, μέσω του κανονισμού SAFE, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Βασίλης Πάλμας τόνισε ότι στις 27 Νοεμβρίου θα καταθέσει σχετική πρόταση στο υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να εγκριθεί και στην συνέχεια να κατατεθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να ξεκινήσει η όλη διαδικασία.

Ο κύριος Πάλμας είπε επίσης ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στον κανονισμό έχει αποκλειστεί, αφου απειλεί την Ελλάδα και είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο.

Ωστόσο ο κύριος Πάλμας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τουρκία να εξεύρει τρόπο συμμετοχής στον κανονισμό SAFE, μέσω ευρωπαϊκών εταιρειών στις οποίες είναι μέτοχος.

Αναφερόμενος στην Εθνική Φρουρά, ο κύριος Πάλμας τόνισε ότι το υπουργείο Άμυνας επεξεργάστηκε πρόγραμμα για ανακατανομή θέσεων και υπέδειξε πως πολύ σύντομα θα γίνουν αξιολογήσεις και κρίσεις για ανακατατάξεις σε επίπεδο υπαξιωματικών και αξιωματικών.

Ο κύριος Πάλμας είπε πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι προαγωγές στην Εθνική Φρουρά θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE