ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η ημερομηνία δημοψηφίσματος δια στόματος Άιντε

Κλείδωσε η ημερομηνία δημοψηφίσματος δια στόματος Άιντε

Η λύση δεν είναι τόσο μακριά καθώς αν αφουγκραστούμε τα όσα λένε ξένοι παράγοντες τότε το δημοψήφισμα είναι τόσο σίγουρο που έχει αποφασισθεί και ημερομηνία διεξαγωγής του.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Μετά την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και τα όσα διέρρευσαν περί αναβολής των βουλευτικών εκλογών λόγω ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, δημοσίευμα από τον συνάδελφο Μιχάλη Ιγνατίου ανταποκριτή του Mega, στις ΗΠΑ κάνει λόγο για συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η 26η Μαρτίου σύμφωνα με τα όσα γράφει ο κύριος Ιγνατίου είναι ημερομηνία που αποφασίστηκε για να διενεργηθεί το δημοψήφισμα και όλα αυτά διαρρέουν από το στόμα του κυρίου Άιντε, ειδικού απεσταλμένου στην Κύπρο από τον ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για αναβολή 2-3 μηνών των βουλευτικών εκλογών, που είναι ορισμένες τον Μάιο του 2016. Όπως ο ίδιος ανέφερε έχουν ήδη συμφωνηθεί με την άλλη πλευρά οι αριθμοί που θα συνθέτουν την Κάτω Βουλή με 36 Ε/κ και 12 Τ/κ, ενώ την Γερουσία θα απαρτίζουν 20 Ε/κ και 20 Τ/κ.

Να θυμίσουμε ότι ο ThemaOnline είχε κάνει αναφορά προ μηνών στην διενέργεια δημοψηφίσματος τον Μάρτη και όπως δείχνουν οι εξελίξεις όλα εκεί οδεύουν.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top