ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο προϋπολογισμός των ΑΜΚΕ 2009 από 1.5 εκ. έγινε €4.287.498 – Έξι χρόνια μετά ακόμη ψάχνονται!

Ο προϋπολογισμός των ΑΜΚΕ 2009 από 1.5 εκ. έγινε €4.287.498 – Έξι χρόνια μετά ακόμη ψάχνονται!

Η αναποτελεσματικότητα και η προβληματική λειτουργία της Πολιτείας αναδεικνύεται και από τα όσα σημειώνονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για την υπόθεση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) το 2009.

Του Φάνη Μακρίδη

Έξι χρόνια μετά κι ακόμη δεν βγήκε άκρη με το έλλειμμα που προέκυψε μετά την απότομη και κατακόρυφη… άνοδο του προϋπολογισμού των Αγώνων. Ενώ τα προϋπολογισμένα έξοδα της διοργάνωσης ανέρχονταν στο 1,5 εκ. ευρώ, 19 μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (διοργανώτρια αρχή) αποφάνθηκε τελικά ότι το εν λόγο ποσό θα πρέπει να αυξηθεί κατά 186%. Οι άνθρωποι έπεσαν έξω για 2.787.498 ευρώ… Ακόμα, λοιπόν, δεν έχει βγει άκρη.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση που παραδόθηκε τη Δευτέρα (07/12) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να καλύψει έλλειμμα €685.487 που προέκυψε λόγω της αύξησης του προϋπολογισμού.

Το χρονικό
Στην έκθεση σημειώνονται μεταξύ άλλων για το εν λόγω θέμα: «Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 11.3.2015 να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να συγκαλέσει σύσκεψη με συμμετοχή του Γενικού Ελεγκτή, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών και του Προέδρου της ΚΟΕ για εξέταση του θέματος της κάλυψης ή όχι του ελλείμματος. Η εν λόγω σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 27.4.2015, στην οποία αποφασίστηκε όπως ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και την ΚΟΕ, διερευνήσει το θέμα του ελλείμματος των ΑΜΚΕ 2009 και ενημερώσει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνάς του, έτσι ώστε να προωθηθεί σχετική Ενημέρωση/Πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της Απόφασης 11.3.2015. Διερεύνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Δεν έχει δώσει στοιχεία η ΚΟΕ
Πάντως, η Ελεγκτική Υπηρεσία προτείνει όπως να μην καταβληθεί κάποιο ποσό μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση από πλευράς της για το θέμα του ελλείμματος των ΑΜΚΕ. Στο παρόν στάδιο εκκρεμεί η υποβολή σχετικών στοιχείων από την ΚΟΕ και γι΄ αυτό καθυστερεί και η διερεύνηση.

Δαπάνες χωρίς έγκριση
Πού οφείλεται όμως η αύξηση του προϋπολογισμού; Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται «ενδέχεται να οφείλεται σε αδυναμίες αναφορικά με την παρακολούθηση του προϋπολογισμού και υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός για διενέργεια δαπανών χωρίς έγκριση, με αποτέλεσμα τη μεγάλη υπέρβαση του αρχικού προϋπολογισμού».

 

Διαβάστε ακόμη: 

 «Καίει» τους Κύπριους διαιτητές ο Γεν. Ελεγκτής – «Αδήλωτα εισοδήματα - Περισσότερα από 1.4 εκ.»

Ο προϋπολογισμός των ΑΜΚΕ 2009 από 1.5 εκ. έγινε €4.287.498 – Έξι χρόνια μετά ακόμη ψάχνονται!

Φωτογραφίζεται ο Παναγή στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή – «Εσωτερικός ελεγκτής επί Αβέρωφ» απαντά…

1.945,75 ευρώ τον μήνα σε κάθε βουλευτή για... φραπεδακια και τυροπιτάκια!

Θα μας τρελάνουν! Συνεχίζουμε να δίνουμε διπλό επίδομα στον Καρογιάν εδώ και δυο χρόνια!

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top