ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χάσικος: Δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος στην Τoπική Αυτοδιοίκηση

Χάσικος: Δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος στην Τoπική Αυτοδιοίκηση

Δεν θα μειωθούν μισθοί και δεν θα απολυθεί κανένας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της λειτουργίας της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία στοχεύει στην επιμόρφωση των στελεχών της ΤΑ τόσο αιρετών όσο και των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι “η μείωση των εξόδων προσωπικού στο συνολικό βάρος του προϋπολογισμού των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να γίνει σταδιακά και σε καμία περίπτωση δεν θα αποβεί εις βάρος των υπαλλήλων. Δεν προϋποθέτει μείωση μισθών ούτε απόλυση προσωπικού. Αυτή η μείωση θα επέλθει μέσω μετακινήσεων προσωπικού στη δημόσια υπηρεσία του κράτους, αλλά και μέσω σχεδίων εθελοντικής αφυπηρέτησης”, σημείωσε.

Ο Σωκράτης Χάσικος, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, “διευκρίνισε και το θέμα που ηγέρθη μετά από λανθασμένη ερμηνεία δηλώσεων του που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του ΥΠΕΣ για το 2016”.

Όπως είχε αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών στην προαναφερθείσα συζήτηση στη Βουλή, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επί τη ευκαιρία, ο Υπουργός Εσωτερικών, επανέλαβε αυτό που είχε πει και την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ότι δηλαδή με βάση όλες τις μελέτες που έχουν γίνει για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπάρχει ένας πλεονασμός υπαλλήλων (4150 υπάλληλοι εργάζονται σήμερα στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Κύπρο).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top