ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστασιάδης : Δώστε όσες πληροφορίες έχετε για τους αγνοούμενους

Αναστασιάδης : Δώστε όσες πληροφορίες έχετε για τους αγνοούμενους

Συναισθηματικά φορτισμένη και για τους δύο ήταν η επίσκεψη στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνοντας έκκληση: “Δώστε όσες πληροφορίες έχετε.

Μιλούμε για ένα απόλυτα ανθρωπιστικό θέμα. Όχι για ποινικοποίηση, όχι για ενοχοποίηση, όχι για τις οποιεσδήποτε ευθύνες, όποιοι κι αν τις φέρουν”.

Σαράντα ένα χρόνια μετά δικαιούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων, των προσφιλών τους προσώπων να μάθουν για την τύχη των αγαπημένων τους, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του επιστρέφοντας από τις συνομιλίες με τον Τ/κ ηγέτη στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, αφού νωρίτερα είχαν επισκεφθεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ.

“Οποιοσδήποτε κατέχει τις οποιεσδήποτε πληροφορίες, καλό είναι να τις δώσει στις αρμόδιες Αρχές, με πλήρη ανωνυμία και προς αυτό το στόχο θα διαβουλευθώ και με τον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να υπάρξει μια βεβαιότητα ότι αυτοί που δίδουν πληροφορίες δεν θα υπόκεινται στην όποια δίωξη, ώστε να διασφαλίσουμε τουλάχιστον σε αυτό το ανθρωπιστικό θέμα, μια ελεύθερη πληροφόρηση”. Γιατί, σημείωσε, υπάρχουν επιφυλάξεις ή ανησυχίες ότι κάποιοι, δίδοντας πληροφορίες, ενδεχομένως να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και οι δύο ηγέτες, διευκρίνισε, έχουν δηλώσει ότι θα σεβαστούν την ανωνυμία.

Ερωτηθείς εάν έχει πληροφόρηση ότι θα ανοίξουν τα αρχεία του τουρκικού στρατού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι επιτέλους γίνεται δεκτό, μετά από υπαναχώρηση – όπως επεσήμανε – της τουρκικής πλευράς, να γίνουν εκσκαφές τα επόμενα τρία χρόνια σε 30 και πλέον σημεία, που μέχρι σήμερα χαρακτηρίζονταν στρατιωτικές ζώνες. “Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό και θέλω να ελπίζω ότι θα τηρηθεί μέχρι τέλους”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top