ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος Υπουργός ΕΕ: Θα επιτευχθεί μια δίκαιη λύση στην Κύπρο

Τούρκος Υπουργός ΕΕ: Θα επιτευχθεί μια δίκαιη λύση στην Κύπρο

Την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί μια δίκαιη λύση στην Κύπρο εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στα κατεχόμενα, όπου θα έχει σήμερα επαφές με την τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ, ο κ. Μποζκίρ αναφέρει ότι στο νησί υπάρχει έντονη κινητικότητα για μια περιεκτική λύση, προσθέτοντας ότι οι τακτικές επαφές των δύο ηγετών προκαλούν ικανοποίηση.

"Ως Τουρκία δίνουμε σημασία ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη, περιεκτική και μόνιμη λύση", είπε ο Τούρκος Υπουργός, λέγοντας ότι "έχει σημασία η διασφάλιση μιας λύσης η οποία να έχει βάση της την πολιτική ισότητα και τα νόμιμα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων".

"Συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε την ιστορική μας ευθύνη για τη διατήρηση της ελευθερίας των Τουρκοκυπρίων και τη διασφάλιση μιας μόνιμης ειρήνης, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικότητες", ανέφερε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις θα συνεχίσουν την ενίσχυση του ψευδοκράτους από οικονομικής και κοινωνικής άποψης, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πεδίο η πιο σημαντική εξέλιξη είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου μεταφοράς νερού. "Μακάρι έπειτα από τη λύση το νερό να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του νησιού και να υπηρετήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα", είπε ο Βολκάν Μποζκίρ.

Στα κατεχόμενα σήμερα θα έχει συναντήσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, την `πρόεδρο της βουλής` Σιμπέλ Σιμπέρ και τον `πρωθυπουργό` Ομέρ Καλιοντζου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top