ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλιωσαν τα χιόνια στο Τρόοδος… Εικόνες πως είναι σήμερα (7/1)

Έλιωσαν τα χιόνια στο Τρόοδος… Εικόνες πως είναι σήμερα (7/1)

Άλλαξε το σκηνικό από την πρωτοχρονιά μέχρι τα Θεοφάνεια. Μερικές μέρες χρειάστηκαν για να λιώσει το χιόνι το οποίο έπεσε παραμονή πρωτοχρονιάς στο Τρόοδος, τη Λευκωσία και την Πάφο.

Όποιος πρόλαβε πρόλαβε… Το χιόνι, το οποίο έπεσε παραμονή πρωτοχρονιάς και χάρισε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους έλιωσε ακόμα και στις κορυφές του Τροόδους.

Οι μετεωρολόγοι πάντως αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο νέας χιονόπτωσης το βράδυ της Πέμπτης, 07/1. Το σίγουρo πάντως είναι ότι έρχεται κακοκαιρία από το Σαββατοκύριακο και μετά. 

Τι προβλέπει το Τμήμα Μετεωρολογίας

Βαρομετρικό χαμηλό με επίκεντρο το Αιγαίο θα επηρεάσει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος αρχικά με τοπικές βροχές και αργότερα με μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να τραπούν σταδιακά νοτιοδυτικοί και να ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα κυματώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης αλλά αργότερα στα προσήνεμα πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος αρχικά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης αλλά στα προσήνεμα μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

*φωτο από Cyprus from Air & skicyprus

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top