ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Υγείας: Εθνικός στόχος η επίσπευση του ΓΕΣΥ

Υπουργός Υγείας: Εθνικός στόχος η επίσπευση του ΓΕΣΥ

H επίσπευση των διαδικασιών εισαγωγής του ΓΕΣΥ και η διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων για να καταστούν πράγματι η ραχοκοκαλιά της υγείας στον τόπο αποτελεί εθνικό στόχο, δήλωσε την Παρασκευή (29/01) ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο Υπουργός Υγείας απευθυνόμενος προς αυτόν, ανέφερε ότι “είναι πάντα με χαρά που ακούω τις δικές σας νουθεσίες και συμβουλές γιατί λόγω και της προσωπικής σας επιστημονικής ιδιότητας έχετε πάντα μια καλύτερη οπτική επί των ζητημάτων της υγείας”.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας για τη σημερινή συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε “άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική”.

“Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τη δυνατότητα εφαρμογής το συντομότερο δυνατό του ΓΕΣΥ και κυρίως με τρόπο ώστε να υπάρξει αναβάθμιση της προσφερόμενης περίθαλψης προς το λαό μας και την ίδια στιγμή να πετύχουμε μια σημαντική αποσυμφόρηση στα κρατικά νοσηλευτήρια με κύριο στόχο τη δυνατότητα όσο το δυνατόν καλύτερης ανασυγκρότησης και αυτονόμησης των νοσοκομείων και επιπρόσθετα να μην υπάρχει οποιαδήποτε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση στους πολίτες από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ”, πρόσθεσε.

Η ΕΔΕΚ, είπε ο κ. Σιζόπουλος, βλέπει ότι το ΓΕΣΥ μπορεί να εφαρμοστεί στο πλαίσιο ενός χρονοδιαγράμματος αρχίζοντας από την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Έχω την εντύπωση, συνέχισε, ότι το Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός ενδιαφέρονται προς αυτή την κατεύθυνση και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου.

Σημείωσε ότι η ΕΔΕΚ ήταν το πρώτο κόμμα που εισήγαγε το θεσμό του ΓΕΣΥ από τη δεκαετία του 1960 καθώς επίσης ήταν και το κόμμα εκείνο που άσκησε την κατάλληλη πολιτική πίεση για να μπορέσει το 2001 να ψηφιστεί το πλαίσιο λειτουργίας του ΓΕΣΥ.

Θα βρισκόμαστε σε μια συνεχή επαφή με τον Υπουργό, θα συνδράμουμε την προσπάθεια του αλλά και την ίδια στιγμή θα πρέπει να διαβεβαιώσω και να τονίσω ότι οι διάφοροι κύκλοι οποιοιδήποτε και να είναι αυτοί, οι οποίοι επιχειρούν με οποιονδήποτε τρόπο είτε να ματαιώσουν την εισαγωγή και εφαρμογή του ΓΕΣΥ ή ενδεχομένως να δημιουργήσουν συνθήκες παρέκκλισης θα μας βρουν αντίθετους και αντιμέτωπους”, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης είπε πως είναι κοινός στόχος η επίσπευση των διαδικασιών εισαγωγής του ΓΕΣΥ και η διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων για να καταστούν πράγματι η ραχοκοκαλιά της υγείας στον τόπο.

“Δεσμεύομαι και εγώ απέναντι σας ότι η πληροφόρηση θα είναι συνεχής και θα αναζητώ όπως από την αρχή του διορισμού μου, πάντα τις θέσεις αλλά και την βοήθεια της αντιπολίτευσης γιατί ο συγκεκριμένος στόχος είναι εθνικός και δεν περισσεύει κανείς στην υπηρεσία του”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top