ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΣΥΚΑΛΑ ζητεί εξηγήσεις από Κυβέρνηση και Βουλή γιατί κουρεύτηκαν 2 δισ. ευρώ περισσότερα

Ο ΣΥΚΑΛΑ ζητεί εξηγήσεις από Κυβέρνηση και Βουλή γιατί κουρεύτηκαν 2 δισ. ευρώ περισσότερα

Ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) ζητεί από τους κυβερνώντες και το Υπουργείο Οικονομικών να εξηγήσουν, όπως αναφέρει, "γιατί έγιναν Τροϊκανότεροι των Τροϊκανών και κούρεψαν περισσότερα από ό,τι χρειαζόντουσαν".

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΥΚΑΛΑ ζητεί απάντηση “και από τη Βουλή που ενέκρινε κούρεμα δύο επιπρόσθετων δισεκατομμυρίων”

"Πρόσφατα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε περηφανευόμενος ότι χρειαστήκαμε να δανειστούμε δύο δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα από αυτά που ήταν διαθέσιμα για την Κύπρο μέσω της μνημονιακής σύμβασης”, προσθέτει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Αναφέρει επίσης ότι “η Κυπριακή Πολιτεία (Κράτος, Βουλή κ.λπ.), δηλαδή αυτοί που ορκίστηκαν προστασία του Συντάγματος και του πολίτη, πήραν (έκλεψαν) 2 δισεκατομμύρια περισσότερα από τους κουρεμένους πολίτες για να δανειστούν 2 δισεκατομμύρια λιγότερα από την Τρόικα”.

“Να μας εξηγήσουν επίσης γιατί τα λεφτά από την Τρόικα είναι δάνειο, ενώ τα κουρεμένα είναι μη επιστρεπτέα, κλεμμένα δηλαδή”, προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος διερωτάται κατά πόσον "έχουμε Κράτος και ευνομούμενη Πολιτεία στη Κύπρο, η απλά δικτατορία του `διατάζω και κλέβω`”.

Τέλος, ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι “στα τελευταία 100 χρόνια, υπήρξαν δυο `κράτη` στο κόσμο, δύο δικτατορίες ουσιαστικά, αυτή του Χίτλερ στην Γερμανία και αυτή του Ινονού στην Τουρκία, που με νομοθετικές ρυθμίσεις έκλεψαν τις οικονομίες των πολιτών τους” και διερωτάται κατά πόσον “αυτά είναι τα πρότυπα των δικών μας αρχόντων”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top