ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των ωρομισθίων στα κρατικά νοσοκομεία

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των ωρομισθίων στα κρατικά νοσοκομεία

Αναστολή των απεργιακών μέτρων που είχαν εξαγγελθεί από το ωρομίσθιο προσωπικό στα κρατικά νοσηλευτήρια, ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι δύο οργανώσεις σε σημερινή (19/02) συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη συζήτησαν το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης σε ωρομίσθιο προσωπικό που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσοκομεία.

«Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε τα σοβαρά προβλήματα τα οποία δημιουργούνται καθημερινά στις κρατικές ιατρικές υπηρεσίας αφού παραμένουν κενές πέραν των 200 θέσεων σε ωρομίσθιο προσωπικό» όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τις συντεχνίες, ο Υπουργός έκαμε έκκληση προς τις συντεχνίες να αναστείλουν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν και διαβεβαίωσε ότι τις προσεχείς δύο εβδομάδες θα εντατικοποιήσει τις απαιτούμενες διεργασίες σε όλα τα αρμόδια επίπεδα για να επιλύσει το θέμα της στελέχωσης των νοσοκομείων.

«Ενόψει της πιο πάνω διαβεβαίωσης του Υπουργού Υγείας, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι θα αναστείλουν τα μέτρα που είχαν εξαγγείλει, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες του Υπουργού θα έχουν θετική κατάληξη έτσι που να αποφευχθούν οριστικά τα απεργιακά μέτρα τα οποία θα δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top