ΟΗΕ για Συρία: Έκκληση να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας για παύση εχθροπραξιών

ΟΗΕ για Συρία: Έκκληση να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας για παύση εχθροπραξιών

Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσαν ομόφωνα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας να τηρήσουν τους όρους της αμερικανο-ρωσικής συμφωνίας «παύσης των εχθροπραξιών» που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα ώρα Συρίας.

Η έκκληση αυτή συμπεριλαμβάνεται σε ένα ψήφισμα που συνέταξαν από κοινού η Ρωσία και οι ΗΠΑ το οποίο προτρέπει επίσης την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη Συρία να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα επιβεβαίωσε επίσης ότι σκοπεύει να συγκαλέσει ένα νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών την 7η Μαρτίου. «Υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί απόλυτα η παύση των εχθροπραξιών, Θεού θέλοντος, και ότι η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή θα συνεχιστεί, προτίθεμαι να συγκαλέσω εκ νέου (...) ενδοσυριακές συνομιλίες τη Δευτέρα 7 Μαρτίου» είπε ο Μιστούρα απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βουλευτικές 2026: Εφιαλτικά σενάρια για ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Ανασύνταξη ή πολιτική εξαφάνιση

Βουλευτικές 2026: Εφιαλτικά σενάρια για ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Ανασύνταξη ή πολιτική εξαφάνιση

Η πρόσφατη διαδικτυακή δημοσκόπηση του Vouli.TV παρότι μη επιστημονική, ανέδειξε σημαντικές πολιτικές τάσεις, οι οποίες θα πρέπει να προκαλέσουν προβληματισμό κυρίως στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE