Περίπου 20 Ιταλοί αστυνομικοί θα περιπολούν στα Αλβανικά σύνορα

Περίπου 20 Ιταλοί αστυνομικοί θα περιπολούν στα Αλβανικά σύνορα

Η αποστολή πραγματοποιείται μετά από αίτημα των αρχών των Τιράνων

«Είκοσι περίπου Ιταλοί μεθοριακοί αστυνομικοί θα δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία, από τις 15 Μαρτίου, προς ενίσχυση των συνόρων», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Η αποστολή πραγματοποιείται μετά από αίτημα των αρχών των Τιράνων, στα πλαίσια της ενίσχυσης της συνεργασίας Ιταλίας και Αλβανίας για την αντιμετώπιση της πρόληψης και διαχείρισης του μεταναστευτικού, σε περίπτωση που προκύψουν νέες ροές, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου», γράφει η Λα Ρεπούμπλικα, προσθέτοντας ότι «θα αποφασίσουν τα Τίρανα σε ποιο σημείο των συνόρων τους θα πρέπει να αναπτυχθούν οι ιταλοί αστυνομικοί».

Χθες, ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο ζήτησε το θέμα της Αλβανίας να μην θεωρηθεί μόνον ιταλικό, από την στιγμή που «η χώρα αυτή μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης στην αντιμετώπιση του Βαλκανικού θέματος».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα βήματα στο Κυπριακό μετά την ενημέρωση Ολγκίν στον Γκουτέρες - Στο επίκεντρο οι επαφές σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

Νέα βήματα στο Κυπριακό μετά την ενημέρωση Ολγκίν στον Γκουτέρες - Στο επίκεντρο οι επαφές σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

Για τα αποτελέσματα των επαφών της σε Λευκωσία, Αθήνα και Άγκυρα, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE