ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Απαράδεκτο να μετατοπιστεί το βάρος της ευθύνης για το μεταναστευτικό στους ώμους της Κύπρου

Πρόεδρος: Απαράδεκτο να μετατοπιστεί το βάρος της ευθύνης για το μεταναστευτικό στους ώμους της Κύπρου

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει πρόθεση να συναινέσει στο άνοιγμα κεφαλαίων με την Τουρκία εάν η Άγκυρα προηγουμένως δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ, ο οποίος αναχωρεί αργότερα για την Τουρκία ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

«Μετέφερα στον κ. Τουσκ τη θέση μας ότι Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει την πρόθεση να συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου, εάν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όπως περιγράφονται στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο και στο Πρωτόκολλο της Άγκυρας» τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.



Πρόσθεσε ότι εξήγησε στον κ. Τουσκ ότι θα ήταν αντιπαραγωγικό, αδικαιολόγητο και απαράδεκτο να μετατοπιστεί το βάρος της ευθύνης για τη μεταναστευτική κρίση στους ώμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Στη δική του δήλωση, ο κ. Τουσκ είπε ότι «δεν βρίσκομαι εδώ για να ασκήσω πιέσεις αλλά για να ακούσω τις θέσεις σας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό».

Υπογράμμισε ότι στα θέματα ένταξης ισχύουν οι ίδιοι αυστηροί κανόνες και ότι οποιαδήποτε απόφαση απαιτεί την σύμφωνη γνώμη και των 28 κρατών μελών.

«Καμία τρίτη χώρα δεν μπορεί να είναι πιο σημαντική για μένα από τα κράτη μέλη μας», συμπλήρωσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top