ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Στάση αναμονής από τη Βουλή ενόψει της απόφασης του Ανωτάτου

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Στάση αναμονής από τη Βουλή ενόψει της απόφασης του Ανωτάτου

Αναμονή από τη Βουλή για την απόφαση του Ανωτάτου στην προσφυγή του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα αναμένει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους απορριφθέντες από τη Βουλή κανονισμούς για τα ωράρια των καταστημάτων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρέας Φακοντής, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση ως έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με την οποία έκρινε αντισυνταγματικό το άρθρο 20(α) του νόμου 155(Ι)/2006, που ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας των γενικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Διαβάστε επίσης: ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές​

Η απόφαση εξεδόθη μετά από την εξέταση ποινικής υπόθεσης εναντίον της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, επειδή δεν τηρήθηκε το ωράριο λειτουργίας γενικού καταστήματος την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016.

Ο κ. Φακοντής είπε ότι θα αναμένουμε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να εξετάσουμε τα επόμενα μας βήματα.

Κρίνοντας αυτή την απόφαση δημιουργούνται διάφοροι συνειρμοί και ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είπε, υπενθυμίζοντας ότι η ΠΟΒΕΚ έκανε προσφυγή το 2013 και η απόφαση ανακοινώθηκε στις 15 Μαρτίου 2016, μετά από τρία χρόνια.

Συνεχίζοντας είπε ότι η ποινική υπόθεση εναντίον της εταιρείας εκδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε δύο – δυόμισι μήνες και στις 18 Μαρτίου ανακοινώθηκε η απόφαση και ενόσω αναμενόταν η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους κανονισμούς.

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι είναι παράδοξο και παράξενο από τη στιγμή που υπήρξε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το ποιός καθορίζει τα ωράρια και η υπόθεση στερείτο βάσης το Υπουργείο Εργασίας και η Γενική Εισαγγελία να προωθήσουν τη συγκεκριμένη καταγγελία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης συνεχάρη τα Δικαστήρια για την ταχύτατη εκδίκαση υποθέσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει η ίδια ταχύτητα και σε άλλες υποθέσεις που ταλαιπωρούν τη δικαιοσύνη.

Παρατήρησε ταυτόχρονα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν από τις εύκολες επειδή η κατηγορούσα αρχή, με βάση τα πρακτικά, πήγε στο Δικαστήριο για να χάσει.

Περαιτέρω ο κ. Βότσης είπε πως το θέμα με τα ωράρια έχει μια πολιτική και μια νομική πτυχή.

Διατυπώνοντας τη θέση ότι το θέμα πρέπει να λυθεί πολιτικά με παρέμβαση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος, όποια και να είναι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα πρέπει να βρει λύση δίκαιη λύση για όλους τους πολίτες, κατέληξε λέγοντας πως η Κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση όλων των πολιτών και όχι των 3-4 μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top