ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρση της απεργίας στο λιμάνι Λεμεσού συζητούν οι συντεχνίες

Άρση της απεργίας στο λιμάνι Λεμεσού συζητούν οι συντεχνίες

Η ΠΕΟ διαχωρίζει τη θέση της και διαμηνύει πως η απεργία των μελών της θα συνεχιστεί και κάνει λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων από κάποιες συντεχνίες.

Εξελίξεις σημειώνονται στο θέμα της επ` αόριστον απεργίας των εργαζομένων στο λιμάνι της Λεμεσού, αφού όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ, μετά από διαβεβαιώσεις ότι η συζήτηση της σχετικής νομοθεσίας μετατίθεται για την ερχόμενη Πέμπτη, οι συντεχνίες πραγματοποιούν αύριο έκτακτη Γενική Συνέλευση για άρση της απεργίας.
 
Την ίδια ώρα η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, διαχωρίζει τη θέση της και διαμηνύει πως η απεργία των μελών της θα συνεχιστεί και κάνει λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων από κάποιες συντεχνίες.
 
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ), Ανδρέας Γεωργίου ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων Αντώνης Αντωνίου, ενημέρωσε πως η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου θα συζητηθεί τελικά στις 31 Μαρτίου -  αίτημα το οποίο είχε τεθεί από τις συντεχνίες στον Υπουργό Μεταφορών κατά την πρωινή σύσκεψη.
 
Ως εκ τούτου, συνέχισε, αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασιστεί κατά πόσο τα απεργιακά μέτρα θα τερματιστούν και ποιά τα επόμενα βήματα για προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων.
 
Την ίδια ώρα, εκ μέρους της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ο Γλαύκος Κωνσταντίνου είπε πως η συντεχνία του δεν είναι ενήμερη για μια τέτοια εξέλιξη και δεν υπάρχει κανένας λόγος για άρση των απεργιακών μέτρων, αφού όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να διευθετηθεί το ζήτημα σε περίοδο μιας μόνο εβδομάδας.
 
"Κάποιοι επιλέγουν να εμπαίζουν τα μέλη τους και τελικά ο Υπουργός ήταν  πιο ειλικρινής ξεκαθαρίζοντας από την αρχή τη θέση του", ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ΠΕΟ παραμένει σταθερή και ανυποχώρητη στην απόφαση της για επ` αόριστον απεργία, από τη στιγμή που, αφενός, δεν έχουν διασφαλιστεί νομικά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και, αφετέρου, υπάρχει μια "εξευτελιστική" προσφορά για την παραχώρηση των θαλάσσιων υπηρεσιών - για την οποίαν επίσης η πλοηγική υπηρεσία κατήλθε, από χθες, σε επ` αόριστον απεργία.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως, αν τελικά τα μέλη της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ παρευρεθούν στην αυριανή συνέλευση θα ψηφίσουν ενάντια στην άρση της απεργίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία δεν συμμετέχει από σήμερα η ΣΕΚ, η οποία εξέφρασε ικανοποίηση από τις διαβεβαιώσεις που έλαβε κατά την πρωινή σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top