ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενδεχόμενο συμμαχίας Scandia και Megaelectric

Ενδεχόμενο συμμαχίας Scandia και Megaelectric

Τα δύο ηχηρά ονόματα στον χώρο των ηλεκτρικών ειδών φαίνεται να ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Κοντά σε συμφωνία για συνεργασία φαίνεται να βρίσκονται οι εταιρείες Scandia και Megaelectric, αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Φιλελεύθερος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο εταιρείες αποφεύγουν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το στάδιο των διαπραγματεύσεων αλλά και το είδος της συνεργασίας τους, ενώ η Cyprus Trading Corporation, στην οποία ανήκει η Scandia ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της ότι προς το παρόν  γίνονται προκαταρκτικές συζητήσεις για συνεργασία με εταιρεία του Ομίλου Ε&G Electric Plus, χωρίς να υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο.

Παράλληλα  τόνισε πως  σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε κατάληξη θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως το ThemaOnline είχε επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της SCANDIA CO. LTD, Στέλιο Αθανασίου, ο οποίος δεν θέλησε να πει τίποτα περισσότερα πέραν των όσων δημοσιοποιήθηκαν στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει επίσης ότι εκτιμάται ότι ο τζίρος της ηλεκτραγοράς (χωρίς την τεχνολογία) ανέρχεται γύρω στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ μία πιθανή συγχώνευση των εταιρειών θα αλλάξει εντελώς το τοπίο της αγοράς των ηλεκτρικών ειδών στην Κύπρο. Με δεδομένο ότι ο κύκλος των εργασιών  των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικών ειδών να έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία πενταετία, η πιθανή συμμαχία των δύο εταιρειών θα ενδυναμώσει την προοπτική τους, μεγιστοποιώντας το τζίρο τους.

Η εταιρεία Scandia που είναι μέλος του Ομίλου Σιακόλα, ασχολείται με την εμπορία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για οικιακή χρήση, προσωπική φροντίδα και ψυχαγωγία και δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διανομή γνωστών μαρκών. Στη λιανική λειτουργεί υπό την εμπορική επωνυμία Scandia και διαθέτει έξι καταστήματα σε όλες τις πόλεις. Η Ε&G Electric plus, έχει λιανική παρουσία μέσω της Megaelectric με 12 σημεία πώλησης παγκύπρια. Αποτελεί έναν Όμιλο πέντε εταιρειών, με ιστορία πέραν των 60 ετών στην εμπορία οικιακών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top