ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκθεση καταπέλτης: Aνεπαρκή τα μέτρα προστασίας στην Ευρώπη

Έκθεση καταπέλτης: Aνεπαρκή τα μέτρα προστασίας στην Ευρώπη

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο τους φόβους, για την ανεπαρκή προστασία της Ευρώπης υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα «Καθημερινή» η έκθεση, η οποία είχε ετοιμασθεί λίγες ημέρες πριν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, επισημαίνει την ύπαρξη κενών στο δίκτυ ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, Ευρωπαίοι αναλυτές εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση πληροφοριών και απροθυμία συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών.

Στην έκθεση, αναφέρεται επίσης, ότι πέρυσι μόλις πέντε χώρες μοιράστηκαν πληροφορίες για δράση τζιχαντιστών στη βάση δεδομένων της Europol.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εντοπίζονται παραλείψεις στον έλεγχο και τη δακτυλοσκόπηση αλλοδαπών στα σημεία εξόδου στη χώρα και αξιολογούνται από το Συμβούλιο ως κενά στην αντιτρομοκρατική «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top