Έκθεση καταπέλτης: Aνεπαρκή τα μέτρα προστασίας στην Ευρώπη

Έκθεση καταπέλτης: Aνεπαρκή τα μέτρα προστασίας στην Ευρώπη

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο τους φόβους, για την ανεπαρκή προστασία της Ευρώπης υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με την αθηναϊκή εφημερίδα «Καθημερινή» η έκθεση, η οποία είχε ετοιμασθεί λίγες ημέρες πριν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, επισημαίνει την ύπαρξη κενών στο δίκτυ ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, Ευρωπαίοι αναλυτές εντοπίζουν σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση πληροφοριών και απροθυμία συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών.

Στην έκθεση, αναφέρεται επίσης, ότι πέρυσι μόλις πέντε χώρες μοιράστηκαν πληροφορίες για δράση τζιχαντιστών στη βάση δεδομένων της Europol.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εντοπίζονται παραλείψεις στον έλεγχο και τη δακτυλοσκόπηση αλλοδαπών στα σημεία εξόδου στη χώρα και αξιολογούνται από το Συμβούλιο ως κενά στην αντιτρομοκρατική «ομπρέλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Παιχνίδι με τον θάνατο στο Μακένζι: Ανατροπή στην εκδοχή του οδηγού - Μάχη με την ζωή δίνει ο 19χρονος

Βίντεο - Παιχνίδι με τον θάνατο στο Μακένζι: Ανατροπή στην εκδοχή του οδηγού - Μάχη με την ζωή δίνει ο 19χρονος

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση του 19χρονου που τραυματίστηκε κρίσιμα στον χώρο στάθμευσης του Μακένζυ, το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από πτώση από όχημα που οδηγούσε συνομήλικός του.

BEST OF TOTHEMAONLINE