ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκης Ομήρου: «Οι απροκάλυπτες απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να καταγγελθούν»!

Γιαννάκης Ομήρου: «Οι απροκάλυπτες απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να καταγγελθούν»!

«Η Κύπρος θα πρέπει να καταγγείλει άμεσα τις απροκάλυπτες απειλές εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο προς τη Γενική Γραμματεία όσο και προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σήμερα στην Πάφο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι τόσο από τη Γραμματεία του ΟΗΕ και όσο και από τον Ειδικό Απεσταλμένο για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε αλλά και από πλευράς ευρωπαϊκού παράγοντα εν πολλοίς διατυπώνεται η άποψη ότι η Τουρκία στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία, εντούτοις από την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για το οικόπεδο 6 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας γίνεται φανερό ότι «διατυπώνονται απροκάλυπτες απειλές εναντίον της ΚΔ και της άσκησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και με σαφήνεια συνεπώς υπονομεύεται η διαπραγματευτική διαδικασία».  

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη στηρίζονται στο Δίκαιο της Θάλασσας και τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών του 1982, η οποία με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της ΕΕ του Λουξεμβούργου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της έγιναν στο περιθώριο της ποδοσφαιρικής συνάντησης των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΠ με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Σωματείων Πειραιά.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top