ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μποζκίρ: Τα 5 ενταξιακά κεφάλαια που μπλόκαρε η Κυπρος θα ανοίξουν μετά τον Ιούνιο! «Κανείς δεν μπορεί να μας βάλει γκολ»

Μποζκίρ: Τα 5 ενταξιακά κεφάλαια που μπλόκαρε η Κυπρος θα ανοίξουν μετά τον Ιούνιο! «Κανείς δεν μπορεί να μας βάλει γκολ»

Η Άγκυρα δέχτηκε να ανοίξει μόνο το κεφάλαιο 33 για να μην δημιουργηθεί μια ψυχολογία, η οποία να εμποδίσει τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ προσθέτοντας ότι έθεσαν όρο να ανοίξουν τα πέντε κεφάλαια που μπλόκαρε η Κυπριακή Δημοκρατία το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς αυτής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χαμπέρτουρκ Τουρκ, ο Βολκάν Μποζκίρ ρωτήθηκε αν η Κύπρος έβαλε γκολ στην Τουρκία κατά τη σύνοδο των Βρυξελλών.

"Κανείς δεν μπορεί να μας βάλει γκολ. Ενώ υπάρχει θέμα με τη συνέχεια της Ευρώπης ενθαρρύνεται η συνέχιση της στάσης των μελών που είναι κακομαθημένα εντός της ΕΕ. Επιθυμούμε την επίλυση του Κυπριακού. Για να μην δημιουργηθεί μια ψυχολογία, η οποία να εμποδίσει τη λύση του Κυπριακού θα ανοίξουμε το κεφάλαιο 33 μέχρι τον Ιούνιο. Για τα άλλα κεφάλαια θέσαμε άρθρο στη δήλωση της συνόδου να ανοίξουν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς", πρόσθεσε.

Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι ο ε/κ Τύπος γράφει ότι ήταν μια καθαρή νίκη της ελληνικής πλευράς, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι "υπήρξε μια κατάσταση που 27 χώρες έπεσαν πάνω σε εκείνη τη χώρα (εννοεί την Κύπρο), άσκησαν πιέσεις. Μπορεί να πει κανείς ότι η κατάσταση του Αναστασιάδη ήταν κάτι σαν 'αν πω ναι θα αφήσω τον εαυτό μου στις Βρυξέλλες, το σώμα μου θα επιστρέψει στην Κύπρο'”.

Επειδή, συνέχισε, τον Μάιο θα γίνουν εκλογές στην Κύπρο δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί μια τέτοια ψυχολογία. “Ο όρος γι αυτό είναι να ανοίξουν τα πέντε κεφάλαια μετά τον Ιούνιο. Μέσα σε ένα χρόνο θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία ανοίγοντας και τα άλλα κεφάλαια", σημείωσε.

Για τη συμφωνία με την ΕΕ ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τον Ιούλιο θα αρθούν οι βίζες για Τούρκους πολίτες ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία επανεισδοχής. "Θέσαμε όρο στη συμφωνία αυτή πως αν δεν αρθούν οι βίζες έχουμε δικαίωμα να ακυρώσουμε τη συμφωνία επανεισδοχής", είπε ο Βολκάν Μποζκίρ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top