Facebook: Νέα υπηρεσία ειδοποιεί όταν γίνεται απόπειρα πλαστογραφίας του προφίλ σου

Facebook: Νέα υπηρεσία ειδοποιεί όταν γίνεται απόπειρα πλαστογραφίας του προφίλ σου

Την μάστιγα των ψεύτικων προφίλ θέλει να πολεμήσει το Facebook προσφέροντας μια ειδική υπηρεσία η οποία σε προειδοποιεί ότι κάποιος έχει ή προσπαθεί να φτιάξει προφίλ με το όνομά σου

Τα εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ που υπάρχουν ενεργά αλλά και τον περιορισμό όσων θέλουν να φτιάξουν κάποιο καινούργιο πλαστό βάζει στο στόχαστρο το Facebook. Mε ένα νέο εργαλείο, η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θέλει να προστατέψει τους χρήστες της από τις κακόβουλες προθέσεις άλλων χρηστών, οι οποίοι δημιουργούν πλαστά προφίλ χρησιμοποιώντας τα ονόματα και τις φωτογραφίες άλλων χρηστών.

Το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στον κόσμο του Facebook και δεν αφορά μόνο τους διάσημους αλλά και εκατομμύρια «ανώνυμους» χρήστες. Η λειτουργία του είναι σχετικά απλή: όταν ο μηχανισμός του Facebook ανακαλύψει ένα προφίλ που μοιάζει ύποπτο, τότε στέλνει μία ειδοποίηση στον επίσημο χρήστη με την οποία τον καλεί να επιβεβαιώσει ή όχι αν είναι το δικό του προφίλ ή αν το εγκρίνει. 

Σε περίπτωση που ο χρήστης αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο προφίλ, η ομάδα του Facebook αναλαμβάνει τα περεταίρω, ερευνώντας την κάθε περίπτωση και ανάλογα προχωρά στο μπλοκάρισμα του ψευδούς προφίλ.

Η υπηρεσία παρέχεται σε αρκετά μέρη του κόσμου από τις αρχές του κόσμου, ενώ σύντομα θα διατίθεται σε όλες τις χώρες. Άλλωστε η πλαστοπροσωπία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο για τους χρήστες, αλλά και για την ίδια την εταιρία η οποία δεν θέλει οι χρήστες της να είναι δυσαρεστημένοι με κανέναν τρόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Πότε θα συναντηθεί με ΠτΔ - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στην Κύπρο σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Πότε θα συναντηθεί με ΠτΔ - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Στόκερ, ο οποίος φθάνει στο νησί σήμερα το απόγευμα ενώ την Παρασκευή θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE